Barátok közt

Ez történt a 22. héten

rtl.hurtl.hu

2015. május 29. 22:11

Gizellának és Lászlónak nem nagyon megy a házasélet. Hanna és Ádám kapcsolata egyre inkább bonyolódik. Miklós megtudja, hogy Zsuzsa beteg. Vajon ezek után meg tud változni a kapcsolatuk és kibékülnek? Krisztián és Zsófi újra összekeverednek. A kérdés, hogy a kapcsolatuk lehet-e komoly? Ágnes üzletasszonyt farag Júliából. Aliz imponálni akar Luca egyik tanárának.

Gizella nem bírja tovább László feleség-vicceit, és felpofozza a férjét. Lászlónak hiányzik a régi szerető és készséges Gizella. Gizella azonban kijelenti, hogy ő nem szolgának szerződött. Mirtill ráveszi Zsoltot, hogy beszéljen Gizellával, aki mégis megenyhül, és László kedvenc reggelijével áll elő.

 

Hanna segít Aliznak előkészíteni Ádám meglepetés-kiállítását. Ádám meghatódik a kiállításon, és rájön, hogy a meglepetést Hannának köszönheti. Köszönetet mond érte Hannának, és a kelleténél tovább fogja a lány kezét.

 

Zsuzsa ideges a közelgő távozása és műtétje miatt, ezért Vilmos egy búcsúebédet szervez neki. Az ebéd közben Miklós Zsuzsa arcába vágja, hogy Zsuzsa csak lenyúlta a pénzt a cégtől, nem is vett lakást Bandinak. A veszekedést Vilmos szakítja félbe, aki arra kéri Zsuzsát, most már mondja el az igazságot a többieknek. Zsuzsa válaszul válogatott sértéseket vág az asztalnál ülők fejéhez. Később Lászlótól és Nórától is bocsánatot kér, de Miklós nem fogadja el Zsuzsa bocsánatkérését. Miklós Vilmostól próbálja megtudni, mit rejteget Zsuzsa. Vilmos ellenáll, de végül kibukik az igazság: Zsuzsa nagyon beteg. Miklós ezután el akar köszönni Zsuzsától. Az utolsó pillanatban éri őket utol, és végül sikerül békében búcsút inteni Zsuzsának.

Tóbiás hatására Krisztián visszább vesz és közli Zsófival, hogy nem fog könyörögni a bocsánatáért, túllépett a kapcsolatukon. Zsófi megrémül, hogy egyedül fog megöregedni. Amikor Krisztián megjavít egy antik széket, mert tudja, hogy az Zsófinak nagyon tetszett, Zsófi megcsókolja őt. A csókból együttlét lesz, Rudi azonban rajtakapja az öltözködő párt, és „gratulál” Krisztiánnak, amiért megnyerte a fogadást. Zsófi azt hiszi, ő csak egy újabb trófea Krisztián számára, ezért sértetten távozik. Krisztián megpróbál bocsánatot kérni Zsófitól, de Zsófi kidobja.
 

Ágnes meghall egy vitát Attila Júlia között a felbontott levélről. Ezek után Ágnes arra biztatja Júliát, mutassa meg, hogy többre képes, mint egy egyszerű titkárnő, és tárgyaljon egy ügyféllel. Júlia elvállalja és a tárgyalás remekül sikerül. Attila azonban megérkezik a találkozó végére, és akaratán kívül vérig sérti Júliát azzal, hogy megdicséri az ügyfél előtt, mint nagyszerű feleséget és nélkülözhetetlen titkárnőt. Júlia rájön, nem tesz jót a házasságuknak, hogy a magánéletük és a munkájuk ilyen szorosan összefonódik. Máté megbetegszik, így a vitát egyelőre az oldja meg, hogy Júliának pár napra otthon kell maradnia vele. Ágnes hatására Júlia megjegyzi, hogy cseréljenek Attilával: járjon az irodába Júlia, Attila pedig maradjon otthon. Attila igent mond. Mátéról kiderül, hogy annyira nem is beteg, csak gyakorolnia kell egy iskolai előadásra. Attilának nehezen megy a tanulás és a háztartás ellátása egyszerre. Máté végül kirúgja Attilát, mint Júlia helyettesét, de véletlenül apának szólítja.
 

Luca irodalomtanára beszélni akar Alizzal, mert Luca mostanában rossz jegyeket kap. Aliz rájön, hogy rossz példát mutat Lucának azzal, hogy soha nem olvas komoly könyveket és nagyon nincs is otthon könyv. Ezért Aliz megpróbálkozik Luca egyik kötelező olvasmányával, de egy szót sem ért belőle.

#Barátok közt#házasélet#kapcsolat#bonyodalom#békülés#üzletasszony#bokros gizi#novák laci#holman hanna#bokros ádám#berényi miklós#berényi zsuzsa#bartha krisztián#szentmihályi zsófi#fekete aliz#fekete luca#RTL Klub#rtl

Címlapról ajánljuk