Barátok közt

Ez történt a héten (2015. 11. hét)

rtl.hurtl.hu

2015. március 13. 20:15

Ágnes és Miklós háborúskodása az üzlet rovására megy. Úgy tűnik, hogy Zita tiltakozása nem úgy alakul, ahogy elképzelte. Mi lesz László és Gizella esküvőjével? László szeretné megvenni a kisboltot, de Miklós egyelőre ellenáll.

Vajon sikerül Lacinak megtalálni a megoldást? Aliz attól tart, hogy tartozásai miatt Ádám valami butaságot tesz. Később Ádám nem várt örökséghez jut, de ez nem tetszik mindenkinek. Tóbiás új ellenségre tesz szert. Péter azon aggódik, mit fog találni az orvosi kontroll egy évvel a leukémiája után. Enikő olyasmit talál Krisztián kórtermében, amire nem számított.
 
Júlia megakadályozza, hogy Attila balhét rendezzen a fához láncolt Zitával. Elmagyarázza Attilának, hogy mi rejlik Zita radikális tette mögött, és Zita legnagyobb meglepetésére Attila is a fához kötözi magát, hogy a lányával legyen. Attila elmondja a lányának, hogy nagyon büszke rá, amiért kiáll az elvei mellett. Később Zita anyja, Márta megérkezik a lányáért és hazaviszi. Attilának nem sok ideje marad a szomorkodásra, mert este az Ágnes által szervezett estélyre kell mennie.
 
Ágnes a cég nevében estélyt ad, ahol azt reméli, elegendő ügyfelet szerezhet, hogy Attila és Miklós végre a cég teljes jogú tagjaként tekintsenek rá. Miklós azonban mindenki előtt kínos helyzetbe hozza Ágnest a beszédével, amiben Ágnes bebörtönzött férjét is megemlíti. Ágnesnek sikerül kivágnia magát, de az estély kudarccal ér véget. Attila elfogadhatatlannak tartja, hogy Ágnes és Miklós harca a cég rovására megy. Sikerül elérnie, hogy a cég tulajdonosai megszavazzák, ha Ágnes és Miklós továbbra is folytatják kicsinyes harcaikat, akkor nem beszélhetnek többé ügyfelekkel. A két ellenfél azonban ezt újabb kihívásnak éli meg. Miklós azt is elhatározza, Róbertet eltávolítja Nóra mellől, Júlia segítségével.
 
Gizella megérteti Lászlóval, hogy nem szakítani akar vele, hanem azt akarja elérni, hogy a közös életüket többé ne árnyékolják be kölcsönök és tartozások. Azt akarja, hogy előbb vegyék meg a kisboltot Miklóstól, Lászlóval pedig egy későbbi időpontban akar összeházasodni. László elfogadja a tervet. Gizella kifizeti Zsoltot, László pedig bejelenti Miklósnak vételi szándékát a kisboltra. Miklós azonban elutasítja, pedig közben Bözsi és Vilmos már az esküvőjüket szervezik.
 
Ádám megismerkedik Róberttel, aki utal rá, hogy annál a marketing cégnél is dolgozhatna, ahol Róbert is dolgozik. Ádám örömmel jelenti be Aliznak, lehet, hogy jól fizető munkát fog kapni. Amikor azonban egy ismeretlen nő keresi Ádámot, Aliz megijed, hogy Ádám ismét dzsigolóként keres pénzt. Később kiderül, hogy Aranka halott édesanyja valaha Ádám kuncsaftja volt, és hogy a halott nő egy értékes szobrot hagyott Ádámra, ami miatt Aranka perrel fenyegeti. Nóra kideríti, hogy a szobor nagyon értékes, ezért Ádám úgy dönt, megtartja.
 
Zsófi új edzőt vesz fel a Fittlaborba, hogy ne maradjanak el Krisztián órái, amíg a férfi kórházban van. Tóbiás tiltakozik az új edző, Szilárd ellen, ami miatt Szilárd ellopja Tóbiás táskáját. Amikor meglesz a táska, Zsófi szteroidokat talál benne. Tóbiás kijelenti, hogy ő sosem szedne ilyesmit, és meggyanúsítja Szilárdot, hogy ő tette bele. Tóbiás az edzés megtartása után azonban rájön, hogy Szilárd sokkal alkalmasabb edző, mint ő. Ezért úgy dönt, átmenetileg vegye át Krisztián helyét Szilárd.
 
Lászlónak nem sikerült meggyőznie Miklóst, hogy adja el neki a kisboltot, ezért Nóra segítségét kéri. Később azonban László talál egy másik szimpatikus bolthelyiséget a háztól távol, amit meg tudnának venni Gizellával. Nóra Miklóst vádolja meg, hogy elűzi a barátaikat, hiszen Lászlóék úgy tervezik, ha megveszik azt a boltot, akkor el is fognak költözni. Miután Gizella azonban elbizonytalanodik, mert nem akarja itt hagyni a házat. Végül Vilmos eléri, hogy Miklós belemenjen a kisbolt eladásába.
 
Péter leplezi Hanna előtt, hogy nincs jól, mert attól tart, hogy visszatért a leukémiája. Titkolja, hogy épp aznap kell visszamennie a kórházba a leleteiért, amikor egy nagy futballmeccsre készül joghurtot árulni. Hanna megkéri Vilmost, kísérje el Pétert. Vilmos a foci miatt örömmel vállalja, aztán ügyetlenségével felbosszantja Pétert, aki mégis elárulja neki a titkát.
 
Zsófinak hiányzik Krisztián, de mivel megállapodtak, hogy nem találkoznak a kórházban, Zsófi orvosnak öltözve észrevétlenül surran be hozzá. A terv sikerül, és Zsófi és Krisztián egymáséi lesznek. Enikő később szemben találja magát az orvosnak öltözött Zsófival. Mit tesz Enikő?
 
 
 
#Barátok közt#berényi ágnes#berényi miklós#berényi zita#novák lászló#gizi#epizódok#tartalom

Címlapról ajánljuk