Barátok közt

Ez történt a héten (2015. 8. hét)

rtl.hurtl.hu

2015. február 23. 9:50

​Aliz új ötlete miatt összetűzésbe kerül Tóbiással. Hogy sikerül az együttélés Zsófinak, Tóbiásnak és Tóbiás anyukájának? Meddig megy el Vilmos, hogy örömet okozzon Bözsinek? 

Zsolt úgy érzi, elárulta az öccse, és egy percig sem tétovázik, hogy elégtételt vegyen. Enikő attól fél, az új orvos esetleg alkoholos befolyásoltság alatt foglalkozik a betegekkel. Ez különösen akkor lesz rémisztő, amikor olyan páciens kerül a doki keze alá, aki Enikő számára nagyon kedves. Miklós és Róbert között tovább folytatódnak a játszmák. Vajon ki nevet a végén? Bözsi és Péter ellenfelek lesznek, és Péter megkérdőjelezhető módszerekhez folyamodik. 

Zsófi próbál jó képet vágni a dologhoz, hogy Tóbiás anyja velük fog lakni, és megkéri Margót, segítsen be a háztartásba. De annyi munkát ad a nőnek, hogy Tóbiás kiakad, és kijelenti, hogy kiszáll a konditeremből. Zsófi bocsánatot kér Margótól, és elkotyogja, hogy Tóbiással majdnem gyereket vállaltak. Később Zsófi bocsánatot kér Tóbiástól is, és Margó abban kezd reménykedni, hogy Tóbiás és Zsófi egyszer majd meggondolják magukat, és neki tényleg lesz egy unokája. 

Ahogy Bözsi megtudta, hogy László leszólta a lekvárjait, azonnal elkezdi kidobni azokat. Közben Vilmos elkezdi enni a palacsintákat, hogy úgy tűnjön, mégis fogynak. A sok palacsintától viszont rosszul lesz, és Bözsinek kell ápolnia. De végül Bözsi rájön, hogy Vilmos és a lakók is azért voltak vele, mert szeretik őt. 

Oszkár Zsolttal akar lenni a születésnapján. A korábban Ádámtól elkobzott motor lesz Oszkár szülinapi ajándéka. Később Krisztián felvilágosítja Oszkárt, hogy lopott motort kapott ajándékba. Oszkár végül visszaadja Zsoltnak a motort. Zsolt ki van akadva emiatt, főleg amikor megtudja, hogy Krisztiánnak járt el a szája. Zsolt egy fontos munkát ad Fasírtnak. 

Fasírt rátámad Krisztiánra a konditerem szaunájában és csúnyán elveri. Zsófi találja meg az összevert Krisztiánt és azonnal értesíti a mentőket. Közben Zsolt megtudja Aliztól, hogy Krisztiánt nem csak összeverték, hanem kórházba is kellett szállítani. Zsolt bemegy az öccséhez, aki közli vele, hogy ők nem testvérek többé. 

Enikő egy vodkás üveget talál Barnabásnál, aki azt hazudja, hogy egy betegétől kapta. Később Enikő és Barnabás szakmai vitába keverednek, de végül kiderül, hogy az orvosnak volt igaza. Enikő összezavarodik, és a férfi közeledésének engedve szeretkeznek. Az együttlét után Enikő megtalálja az üveg vodkát félig üresen, és amikor a doktor furcsán viselkedik, Enikő arra következtet, hogy Barnabás ittas. 

Közben behozzák Krisztiánt, és Enikő amiatt aggódik, hogy dr Borbély fogja megoperálni. A műtét sikeresen lezajlik, de kiderül, az orvos tényleg ivott. Dr Borbély megfenyegeti Enikőt, hogy beszélni fog a kapcsolatukról, ha Enikő bemártja őt a kórházi vezetőségnél. Enikő megkéri dr Borbélyt, hogy kezeltesse az alkohol problémáját. A doktor megígéri, hogy soha többet nem iszik munkában. 

Aliz fogyókúrás csoportot szeretne indítani Zsófi konditermében. Sikerül összeszednie 10 embert, de Tóbiással már az első alkalommal összevesznek, mert a férfi kioktatja Alizt. Tóbiás biztos benne, hogy Aliz szakmai segítség nélkül képtelen lesz elvezetni a csoportot. 

Miklóst idegesíti, hogy Róbert viszi el Nórát és Timit egy családi programra. Elhiteti Ágnessel és Róberttel, hogy hamarosan új helyen dugja el a pénzt, amit még Ágnestől szerzett meg. Róbert ráharap és másnap követi Miklóst, aki egy aktatáskát rejt el egy roncstelepen. Róbert emiatt elkésik a családi rendezvényről, így Miklós ugrik be helyette, hogy elvigye Nórát és Timit. Róbert rájön, hogy Miklós megint túljárt az eszén. Miklós orra alá dörgöli, hogy az apja pénzét megszerezhette, de Róbertet Miklóssal ellentétben szívesen látja Nóra és Timi. 

Bözsi megkéri Pétert, kóstolja meg a saját készítésű fagylaltját, amivel egy desszert versenyre akar nevezni. Péter elképesztően finomnak találja a fagyit, de azt hazudja Bözsinek, hogy nem valami jó. Péter a fejébe veszi, hogy ő is nevezni akar a versenyre, de tart attól, hogy Bözsi készítményét nem tudja felülmúlni. Ezért Péter elhatározza, hogy megtudja, hogyan készítette Bözsi a fagylalt költeményt. Eltereli Vilmos figyelmét, hogy bejuthasson a lakásba. Bözsi a vártnál azonban korábban érkezik haza a kertből, és Péter lebukik, ahogy Bözsi fagyiját eszi. Mit tesz most Bözsi? 
#Barátok közt#tartalom

Címlapról ajánljuk