Barátok közt

Ez történt a héten (2015. 7. hét)

rtl.hurtl.hu

2015. február 13. 23:10

​Júlia besokall attól, hogy mindenki különböző kütyükön lóg vacsora közben, és drasztikus lépésre szánja el magát. Vajon eladja László Ágnesnek a tulajdonrészét a Berényi cégből? 

Zita választásra kényszerül: Attilánál marad, vagy hazaköltözik az anyjához. Hogy fog dönteni? Enikő megismerkedik a kórház új orvosával, de kapcsolatuk nem indul jól, és amiatt aggódik, hogy Barnabás bosszút fog állni rajta. Timi megtudja Zsófi titkát – a kérdés az, hogy ezzel mit kezd. Aliz fotózása nem igazán úgy alakul, ahogy azt várta. László megsérti Bözsit. Zsolt szégyentelenül kihasználja a környezetét. Megindul-e a lejtőn Nóra?


László nem adja el Ágnesnek a 4% tulajdonjogát a Berényi-cégből. Nóra elmondja Miklósnak a vacsorapartin történteket, aki azonnal leszidja Lászlót. László azonban felvilágosítja, hogy eszében sem volt eladni a részét Ágnesnek. Miklósnak bűntudata támad, és úgy dönt, liftet építtet a házba, hogy Lászlónak ne kelljen annyit lépcsőznie, amikor takarít. 

Júlia elkobozza a család összes mobilját és laptopját és az internetet is kitiltja a házból egy napra. Először mindenki jól szórakozik társasozás közben, azonban Zita másnap megtudja, hogy lemaradt egy régóta várt koncertről és veszekedést provokál. A vita közepén állít be Zita anyja, Márta, és arra kéri Zitát, költözzön haza. Zita fél, hogy megbántja az anyját, ha Attiláéknál akar maradni. Végül Márta megérti, hogy miért jobb a lányának itt. 

Enikő konfliktusba keveredik a bisztró egyik vendégével, akiről később kiderül, hogy a kórház új orvosa. Enikő aggódik, hiszen udvariatlan volt a férfival, és véletlenül egy sütit is ráborít. Enikő mindent elkövet, hogy kiengesztelje az orvost, és ez olyan jól sikerül, hogy a férfi váratlanul megcsókolja, és randevút beszélnek meg. Krisztián véletlenül megtudja, hogy Barnabás nős, és erre figyelmezteti Enikőt, aki azonban nem hisz neki először. Enikő összeomlik, amikor kiderül, Krisztiánnak igaza volt, és Barnabás hazudik.

Timi elkezd Zsófinál dolgozni a Fittlaborban, és véletlenül kihallgatja Zsolt és Zsófi beszélgetését, amiből megtudja, hogy Zsófi hazudott Krisztiánnak arról, hogy Zsolt megverte. Amikor Zsófi később lopáson éri Timit, Timi közli vele, hogy nem rúghatja ki, mert akkor mindent elmond Krisztiánnak. Zsófi kénytelen engedni Timinek, így Krisztián nem tudja meg Zsófi titkát, és megint összejönnek. 

Aliz alig kap fizetést Zsolttól, mert Zsolt levonja Aliz adósságának törlesztő részletét Aliz fizetéséből. Ádám segíteni szeretne, ezért plusz munkát vállal – reklámfotókat készít a Pusszancshoz, és felkéri Alizt modellnek. Aliz örömmel vállalja, de a pikánsba hajló fotózás rossz emlékeket idéz fel benne, és feldúltan otthagyta a fotózást. Később Aliz bevallja, hogy Zsolttól kért kölcsön, hogy kifizesse a benzinkutasnak az okozott kárt. Ádám Zsolttól értesül arról, hogy Aliz majdnem pornózott azért, hogy törleszthessen, és amikor ezen hajba kapnak, Aliz Ádám szemére veti, hogy kettőjük közül Ádám tudja jobban, mit jelent prostituáltnak lenni, hiszen ő az volt. Ádám dühében szakít Alizzal. 

Bözsi nem tud mit kezdeni a rengeteg félretett lekvárral, ezért Vilmos elhatározza, hogy palacsinta napot tartanak házban. Sokan eljönnek, de László elterjeszti, hogy a lekvár biztos romlott, hiszen romlott gyümölcsből készült és ki tudja, meddig álltak a pincében. Bözsi aggódik, mert senki sem eszi a palacsintát, végül viszont megtudja, hogy László ármánykodása áll mindez mögött. 

Nóra elvállalja Tóbiás anyukájának az ügyét, aki elveszítheti a lakását Tóbiás apukája miatt. Tóbiás megtudja, hogy az apja ellen kellene vallania, hogy az anyja megtarthassa a lakását. Tóbiás viszont erre nem hajlandó, Zsófi pedig számon kéri Nórán, hogy kényszeríthette Tóbiást ilyen döntés meghozatalára. Végül Tóbiás bejelenti Zsófinak, hogy az anyja velük fog lakni, amíg a per a bankkal le nem zárul. Mit szól ehhez Zsófi? 

Zsolthoz látogatóba érkezik Oszkár, akitől Zsolt megtudja, hogy meg szeretne tanulni motorozni. Zsolt felajánlja Ádámnak, hogy elengedi Aliz tartozását, ha megkapja Ádám motorját. Ádám, mivel már kibékült Alizzal, belemegy az alkuba. De később Krisztián és Ádám azon tanakodnak, hogyan leckéztethetnék meg Zsoltot. 
#Barátok közt#epizódok#tartalom

Címlapról ajánljuk