Baleset-bűnügy

„Fél lábbal már a sírban vagyok” – mindent tagad a kuruzslással vádolt nyugdíjas

rtl.hurtl.hu

2024. március 18. 6:13

Egészen brutális fogászati horror főszereplője lett egy anya, a gyermeke, egy nyugdíjas férfi és annak női tanítványa. 

Álfogorvosok vertek át egy anyát és a fiát, a pénzük lehúzása mellett az egészséges fogaikat is kihúzták – számoltunk be róla február végén. A beavatkozások során a nőnek hét, a gyermekének pedig egy fogát távolították el. A második beletört az állkapcsába, így félbeszakították a beavatkozást. A nő feljelentést tett.

Budai Vincéné Marcsinak egy fogorvosi gyakorlatot színlelő technikus, dr. S. Erzsébet adott diagnózist, miszerint az összes saját fogát ki kell húzni. Rögzített fogsora volt, így ez a hét tartófogat jelentette.

Amikor a nőnek ellenőrzésre kellett visszamennie, a 24 éves fiát is magával vitte, akinek szintén fájni kezdett a foga. A helyszínen minden előzetes vizsgálat nélkül a „szakember” azt állapította meg, hogy a fiatalembernek négy fogát is el kell távolítani. A nyugdíjas, fogász szakképesítésű 72 éves M. Frigyes nekilátott, csakhogy a másodiknál beletört az állkapocsba a foggyökér.

A Blikknek most M. Frigyes szólalt meg.

Én egy nyugdíjas ember vagyok, nem érdekel ez az egész. A szomszédaim ismernek, ők tudják, milyen ember vagyok, a többi nem érdekel. Főleg Budai Vincéné nem, ő mindenáron pénzt akar

– mondta M. Frigyes, aki hozzátette:

Fél lábbal már a sírban vagyok. Mi van akkor, ha megvádolnak? Valótlanságokat állítanak, nem is húztam fogat! Én egy idős ember vagyok, nincs szándékomban fogászattal foglalkozni.

A vádirat egyébként az orvos szakértő véleménye alapíján azt írja, hogy nem volt indokolt a nő fogainak eltávolítása. Az ügyészség ezért felfüggesztett börtönt és pénzbüntetést indítványozott. Az asszonyt megkereső dr. S. Erzsébet egyébként korábban M. Frigyes tanítványa volt, ő is tagadott mindent.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

#Baleset-bűnügy#foghúzás#kuruzslás#feljelentés

Címlapról ajánljuk