Baleset-bűnügy

Mire készülhetett a székesfehérvári K. Miklós, akitől minden idők egyik legnagyobb fegyverarzenálját foglalták le a somogyi rendőrök?

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. február 5. 15:12

Egy székesfehérvári férfinél 69 lőfegyvert, 39 gránátot, több ezer lőszert és több kilogramm robbanóanyagot találtak a kommandósok.

Egy kisebb hadsereget is fel lehetett volna vértezni mindazzal a fegyverrel, lőszerrel és robbanóanyaggal, amit egy székesfehérvári férfitól foglaltak le a rendőrök 2024. január 31-én, közölte a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfő délután.

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának rendőrei és a Terrorelhárítási Központ kommandósai egy soponyai tanyán fogták el a férfit, aki engedély nélkül tartott rengeteg fegyvert, robbanóanyagot és lőszert.

A nyomozók három helyszínen, Soponyán, Szőlősgyörökön és Székesfehérváron tartottak házkutatást. A 49 éves K. Miklósnál összesen

  • 69 lőfegyvert (pisztolyokat, puskákat, géppisztolyokat, gépkarabélyokat),
  • 28 lőfegyverfődarabot (pisztolycsövek, tokok, szánok, hangtompítók),
  • 39 gránátot,
  • több kilogramm robbanóanyagot (TNT, paxit, termit, lőpor),
  • 7391 lőszert

találtak és foglaltak le.

K. Miklós a fegyverek és a lőszerek tartásához hatósági engedéllyel nem rendelkezett, ezért lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. Az ügyben a további eljárást a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság szakértők bevonása mellett folytatja.

Orbán Zoltán rendőr-alezredes, a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az rtl.hu érdeklődésére annyit mondott, hogy a nyomozás érdekei miatt egyelőre nem adhatnak bővebb tájékoztatást, de a fogás nagyságára és a lefoglalt fegyverek, lőszerek, robbanóanyagok minőségére tekintettel egészen biztosan várható még az ügyben további rendőrségi tájékoztatás.

A rendőrség által kiadott fotók és videók alapján valóban ki lehet jelenteni, hogy a K. Miklós birtokában lévő fegyverarzenál minden idők egyik, ha nem a legnagyobb illegális fegyverkészlete volt. Azt, hogy milyen célból halmozta fel, milyen forrásokból szerezte be, voltak-e bűntársai, várhatóan a rendőrség későbbi tájékoztatásából derülhet ki.

A rendőrség által kiadott egyik videón annyi látszik, hogy K. Miklós katonai bakancsot és terepszínű ruházatot viselt elfogásakor, zsebéből nagy köteg készpénz is előkerült az akció során. A másik rendőrségi videón azt is látni, hogy a férfi a hálószobájában, ágya matraca alatt is tartott töltött pisztolyt. K. Miklós egy szinte mindennel felszerelt hatalmas műhelyben tartotta és gyaníthatóan szervízelte a nála lévő fegyvereket.

A lefoglalt fegyverek gondosan becsomagolva, faládákból, tárolódobozokból, fegyverkofferekből kerültek elő. Az automata, félautomata lőfegyverek közt egyebek mellett Uzik és más korszerű lőfegyverek is voltak, a pisztolyok közt több is taktikai lámpával valamint hangtompítóval volt felszerelve.

#Baleset-bűnügy#bűnügy#fegyverek#arzenál#lefoglalás#székesfehérvár#somogy megye#képgaléria

Címlapról ajánljuk