Baleset-bűnügy

Videó: Fegyverrel fenyegette mellette haladót a 18 éves, majd vészfékezésre kényszerítette

rtl.hurtl.hu

2023. december 19. 10:05

Az édesanyja autójával gengszterkedett.

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy fiatalkorú elkövetővel szemben, aki az autójából egy airsoft fegyverrel fenyegette meg a mellette haladót, majd veszélyesen előzte meg, közölte az Ügyészség honlapja.

A 18 éves fiú 2023 tavaszán az anyja autóját vezette az autópályán a belső sávban, sűrű forgalomban, esős időben. Mikor utolérte a sértettet többször levillogta, majd kitért a külső forgalmi sávba és a sértett mellé ért.

Ekkor a kesztyűtartóból elővett egy airsoft fegyvert és azt lóbálva fenyegette vele a sértettet.

A gengszterkedő fiatal a külső sávban utolérte az előtte közlekedőt, de lassítás helyett életveszélyesen előzött, a megfenyegetett autós csak intenzív fékezéssel tudta elkerülni az ütközést. Az ügyészség szerint a vádlott veszélyes manőverével utas és a sértett járművében utazók életét, testi épségét közvetlen veszélynek tetti ki.

Az ügyészség a terheltet közúti veszélyeztetés bűntettével vádolta meg, mely bűncselekmény három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, valamint az ügyészség indítványozta, hogy a terheltet a járásbíróság határozott ideig tiltsa el a közúti járművek vezetésétől. Az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni az ügyben

– közölték.

Nyitókép: Facebook

#Baleset-bűnügy#airsoft#fegyver#autó#előzés#ügyészség

Címlapról ajánljuk