Baleset-bűnügy

400 ezer forintért vettek egy nőt, akit prostitúcióra kényszerítettek, majd eladták egy svájci férfinak

rtl.hurtl.hu

2023. december 4. 15:20

A gyanúsítottak a prostitúcióra kényszerített nő pénzét elvették, majd többször meg is verték.

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság november 30-án elfogott egy 45 éves férfit és egy 27 éves nőt szalatnaki otthonukban. A párt azzal gyanúsítják, hogy tavaly októberben egy férfitól megvásároltak egy nőt, akit azután prostitúcióra kényszerítettek – közölte a rendőrség a police.hu oldalon.

A tájékoztatás szerint a nő keresett pénzét elvették, és többször meg is verték. A gyanúsítottak idén januárban egy másik nőt is vettek, akit szintén prostitúcióra kényszerítettek, illetve arra, hogy a férfival szexuális kapcsolatot létesítsen. A Pécsi Törvényszék MTI-hez eljuttatott hétfői közleményében az áll, hogy 

a nőt 400 ezer forintért vásárolták. Az ő pénzét is elvették, majd a sértettet később eladták egy svájci állampolgárságú férfinak.

A 45 éves férfi azonban nemcsak nőkkel kereskedett, hanem a megalapozott gyanú szerint droggal is. Idén novemberben nagy mennyiségű kábítószert vásárolt azért, hogy azt tovább értékesítse. A drogbizniszben egy 48 éves magyarszéki férfi volt a társa, akinek lakásából kábítószergyanús anyag került elő a házkutatás során. A rendőrök a két férfit és a nőt előállították, kihallgatásukat követően mindhármukat őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatásukat.

A nő ellen emberkereskedelem és kényszermunka, a 45 éves férfi ellen emberkereskedelem és kényszermunka, illetve kábítószer-kereskedelem, a 48 éves férfi ellen pedig kábítószer-kereskedelem elkövetése miatt indult eljárás.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

 

#Baleset-bűnügy#prostitúcióra kényszerítés#emberkereskedelem#letartóztatás#nők elleni erőszak

Címlapról ajánljuk