Baleset-bűnügy

Egyetlen tetoválás oldott meg egy 31 éves gyilkossági ügyet

rtl.hurtl.hu

2023. november 14. 13:43

A virágmintás tetoválás vezette nyomra a hatóságokat és az elhunyt nő családját.

A karjára tetovált virágmotívum alapján sikerült azonosítani egy Belgiumban 31 éve meggyilkolt nőt egy nemzetközi felhívás nyomán – közölte kedden az Interpol.

A lyoni székhelyű nemzetközi rendőri szervezet tájékoztatása szerint a 31 éves Rita Roberts volt az a brit állampolgár, akinek holtestét 1992. június 3-án találták meg Antwerpenben egy folyó mélyén.

Az ismeretlen nőnek a jobb alkarjára egy fekete virág volt tetoválva zöld levelekkel és „R'Nick” felirattal. Az Interpol közleménye szerint a tetoválást a család egy tagja ismerte fel a hírekben, és ő értesítette az Interpolt és a belga hatóságokat.

Az áttörést az ügyben az a felhívás hozta meg az Interpol Identify Me (Azonosíts engem) honlapján, amelyen a rendőrség megoldatlan ügyek korábban titkos információit osztja meg annak reményében, hogy valaki fontos felvilágosítással szolgál az előrelépéshez.

Az Interpol azért indította idén májusban a honlapot, hogy a lakosság segítségét kérje Németországban, Belgiumban és Hollandiában az elmúlt évtizedekben holtan talált 22 nő azonosításához és a régóta megoldatlan ügyekben való továbblépéshez. Eddig csaknem 1250 bejelentést kaptak – írja az MTI.

Rita Roberts családja Belgiumba utazott, hogy hivatalosan is azonosítsák hozzátartozójukat. Közleményükben kifejezték hálájukat a hatóságoknak, hogy végre kiderült, mi történt eltűnt rokonukkal.

A belga hatóságok tovább gyűjtik a lakossági információkat, hogy felderítsék a nő meggyilkolásának körülményeit.

Nyitókép: Twitter

#Baleset-bűnügy#tetoválás#interpol#belgium#antwerpen#folyó#gyilkosság#holttest#azonosítás

Címlapról ajánljuk