Baleset-bűnügy

15 év után tartóztatták le a budapesti férfit, aki megölte tini húgát, mert az nem akart prostituált lenni

rtl.hurtl.hu

2023. november 2. 13:28

Egy 2008-as döglött aktát vett elő a rendőrség, és találta meg a tettest.

Megölte és feldarabolta kiskorú húgát 2008-ban egy budapesti buszvezető, amiért a lány nem volt hajlandó a kedvéért prostitúcióra adni a fejét. A 15 éves esettel idén kezdett el foglalkozni ismét a rendőrség, és le is tartóztatták a gyanúsítottat.

A 17 éves Erika esetéről Petőfi Attila rendőr vezérőrnagy egy sajtótájékoztatón beszélt. Azt mondta: „Sikerről beszélhetünk, de ezek emberi tragédiák”. Felidézte, hogy az áldozat 2008-ban Szegeden élt, a Krúdy Gyula szakközépiskola tanulója volt. A szüleivel lakott, akiknek három gyerekük volt. Egyik testvére intézetbe került, egy másik testvére pedig kikerült a családból.

Erikát édesanyja vasszigorral nevelte. 2008. október 13-án bátyjával, Jánossal, élettársával, és egyéves gyerekekükkel közösen ment Budapestre, és meg is szakadt a kapcsolat édesanyjával. Ő bejelentést tett az eltűnéséről, a következő hetekben a rendőrök elkezdték keresni őt – 15 éven keresztül sikertelenül.

A rendőrség idén szeptemberben kezdett ismét foglalkozni az üggyel, és újra kihallgatták Jánost, valamint élettársát. Ők ugyanazt a hamis történetet mesélték el: Budapestre érve Erika eltűnt, és azóta nem is hallottak róla. Amikor azonban a rendőrök külön is kikérdezték az élettársat, Hajnalkát, ő elárulta: János a gyilkos.

A férfi a bűntény idejében körözés alatt át, nem igazán hagyta el XVI. kerületi albérletét. Prostitúcióra akarta kényszeríteni húgát, de ő nem volt hajlandó erre. 2009 elején ismét megpróbálkozott, és amikor a lány ismét nemet mondott, János megverte, „a fejét többször az aljzatba verte”. Ebbe a lány belehalt.

Ekkor a direkt erre a célra vett késekkel és húsdarálóval nekiállt feldarabolni a holttestet albérletében. Ez részben sikerült, ugyanis a lány testének egyes darabjait hetekig a lakásban tartotta, költözéskor magával vitte, aztán az ország több pontján rejtette el.

János most megtagadta a vallomástételt. A rendőrök azért tartóztatták le, mert feltehető, hogy a férfi befolyásolná a tanúként kihallgatott élettársát. A nyomozás további részét a BRFK végzi. A rendőrség jelenleg 930-nál több eltűnt felnőtt embert tart nyilván.

A szörnyű esetről további részleteket a ma esti RTL Híradóban tudhatnak meg.

Nyitókép: Getty Images

#Baleset-bűnügy#rendőrség#2008#nyomozás#gyilkosság#húg#prostituált#feldarabol#buszvezető

Címlapról ajánljuk