Baleset-bűnügy

Videó: Fradisták ráncigáltak ki szerb szurkolókat a taxiból, ütötték, rugdosták őket

rtl.hurtl.hu

2023. október 24. 11:03

Akár felfüggesztett börtönt is kaphatnak.

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség vádat emelt két férfival szemben, akik több drukker társukkal együtt, tavaly októberben, a Groupama Arénában megrendezett labdarúgó-mérkőzés előtt, rátámadtak a stadionnál megálló taxiban ülő külföldi szurkolókra, írja az Ügyészség.

Az incidens a Groupama Arénában megrendezett Európa-liga Ferencváros – Crvena Zvezda meccs előtt történt, a stadion előtti szervizútra érkezett egy taxi az utasaival, akik szerb szurkolók voltak.

Ezt meglátva, a magyar drukkerek közül többen odarohantak a taxihoz azért, hogy abból az utasokat kirángassák és bántalmazzál. Kinyitották a taxi mindkét hátsó ajtaját és megpróbálták a bent ülő szerb szurkolókat kihúzni az autóból, miközben többször ütöttek és rúgtak is feléjük. Az egyik vádlott ezután több társával együtt felnyitotta a taxi csomagtartóját, és onnan próbálták elérni a hátsó ülésen ülő szurkolókat. Eközben a másik vádlott a vezető ülés lehúzott ablakán keresztül, ököllel a taxisofőr felé ütött.

A támadók és társaik a támadással csak akkor hagytak fel, amikor a mérkőzést biztosító rendőri egységek a helyszínre érkeztek. A rendőrök elől elfutottak.

A kerületi ügyészség arra tett indítványt a vádiratban, hogy a bíróság az ügyben tárgyalás mellőzésével hozzon érdemi döntést, a két férfival szemben büntetővégzéssel felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, továbbá határozott időre tiltsa el őket a Magyar Labdarúgó Szövetség és az Európai Labdarúgó Szövetség által, Magyarországon megrendezésre kerülő labdarúgó mérkőzések látogatásától.

Nyitókép: Ügyészség

#Baleset-bűnügy#fradi#fradista#taxi#szerb#Videó#kirángat

Címlapról ajánljuk