Baleset-bűnügy

Börtönbe küldené az ügyészség a józsefvárosi kisbolt tulajdonosát a leszakadt galéria miatt

rtl.hurtl.hu

2023. október 19. 9:56

A balesetben egy ember meghalt.

A Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség vádat emelt azzal az üzlettulajdonossal szemben, aki a józsefvárosi kisboltja galériáját túlterhelte, azon nehéz árukat tárolt, ami ennek következtében meggyengült és leszakadt – közölte a Fővárosi Főügyészség.

A balesetben egy ember meghalt.

A vádirat szerint a férfi évek óta üzemeltette a tulajdonában lévő VIII. kerületi élelmiszerüzletet, ami egy galériázott helyiségben működött. A vádlott nem rendelkezett a galéria terhelhetőségére vonatkozó adatokkal, ennek ellenére azt raktárként használta. Közvetlenül a balesetet előtt nagyobb tömegű árut szerzett be, ezt szintén ott tárolta.

A túlterhelt galéria végül 2021 decemberében leszakadt, a szerkezete, valamint a galérián tárolt dolgok az üzletben tartózkodó alkalmazottra, valamint az akkor szintén az üzletben tartózkodó üzletkötőre zuhantak. A baleset következtében az alkalmazott könnyebben sérült, az üzletkötő azonban a leszakadt törmelék alá szorult, és a helyszínen életét vesztette.

Az ügyészség szerint a tragikus kimenetelű baleset azért következett be, mert a férfi megszegte a munkavédelmi rendelkezéseket, ezen belül nem gondoskodott a megfelelő szerkezetű és szilárdságú galériaszint kialakításáról, illetve nem alakított ki megfelelő raktárat az üzletben tárolt áruk részére.

A Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség a tulajdonost halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolja, és vele szemben fogházbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban.

Az RTL Híradó tudósítása a balesetről:


Fotó: Police.hu

#Baleset-bűnügy#józsefváros#galéria#bolt#leszakadt galéria

Címlapról ajánljuk