Baleset-bűnügy

A Nemzeti Földügyi Központ volt elnökét vádolják gyerekpornóval

rtl.hurtl.hu

2023. október 11. 8:49

N. J. nem ismerte be a bűnösségét, de a letartóztatását elrendelő nyomozati bíró a bizonyítékok alapján nem kételkedett a gyanú megalapozottságában. 

Szeptember 15-én reggel, a háza előtt fogták el a nyomozók N. J.-t, a Nemzeti Földügyi Központ már eltávolított vezetőjét, aki a vád szerint a céges laptopján csaknem 400 gyermekpornó-felvételt tárolt. Az ügyben egy magyarországi feljelentés alapján indult eljárás, amelynek keretében a hatóságok eljutottak N. J.-hez – közölte a hvg.hu-val a Fővárosi Főügyészség.

A lap azt írja, hogy N. J. nem sokkal korábban még az Agrárminisztérium alá tartozó költségvetési szerv, a Nemzeti Földügyi Központ (NFK) elnöke volt a szervezet 2019-es megalakulásától kezdve. N. J. leváltását titokban tartották, a szervezet honlapján szeptember 15-én frissítették a vezetők névsorát, ahol már nem ő szerepelt elnökként. 

Az ügy kirobbanásénak másnapján jelent meg az ügyészség közleménye, amelyben „egy meg nem nevezett volt állami vezető gépén talált gyermekpornó tartalmakról” írtak. Másnap pedig már arról adtak ki törvényszéki közleményt, hogy a gyanúsítottat letartóztatták.

N. J. nem ismerte be a bűnösségét, de a letartóztatását elrendelő nyomozati bíró a bizonyítékok alapján nem kételkedett a gyanú megalapozottságában. A férfi az általa kizárólagosan használt céges laptopon ugyanis gyermekek szexuális kizsákmányolását ábrázoló 7 pornográf videót, és 390 hasonló fényképet tárolt – ezek egy része 12 évesnél fiatalabbakat is ábrázolt

– írja a lap.

A hvg.hu emlékeztet, hogy N. J. a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnáziumban érettségizett 1981-ben, Orbán Viktor miniszterelnök egyik osztálytársa volt.

A 2012-es Mészáros Lőrinc és családtagjait, valamint Orbán Ráhel vőlegényének, Tiborcz Istvánnak családját érintő földbérleti pályázatok kapcsán előkerült N. J. neve is, akinek a saját unokaöccse is pályázatot nyert. Ennek ellenére léptették elő elnökké, az ő vezetése alatt jött a 2016-os földárverses botrány, amelyben több NER-közeli szereplő is érintett volt.

A közlésük szerint „N. J. vallomása alapján úgy tűnik, nem egyszeri, elszigetelt eseményről van szó”. A férfi környezetében évek óta ismert volt „ez a probléma”. N. J. akár 5-10 év letöltendő börtönbüntetést is kaphat, ha bűnösnek találják. E kapcsán az RTL Híradója is készített anyagot:

 

Nyitókép: RTL Híradó

#Baleset-bűnügy#pedofil#gyerekpornó#tartalom#börtön#nemzeti földügyi központ

Címlapról ajánljuk