Baleset-bűnügy

Hangtompítós fegyverrel lőttek agyon egy kutyát Borsodban

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 2. 8:33

Az elkövető állítólag megrendelésre is dolgozik, egy helyi lakos értesítette az állatvédőket.

A Blikk információi szerint hangtompítós fegyverrel lőttek agyon egy kutyát Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, egy Miskolchoz közeli településen.

Úgy tudjuk, a szóban forgó férfi megrendelésre is dolgozik, hol portán belül, hol azon kívül irtja a kutyákat. Állítólag a kóbor ebek tetemeit fekete zsákokba csomagolva dobja ki más településeken az út mellett. Hogy milyen pozícióban dolgozik, azt nem tudni, de van vadászengedélye. Ezt két-három évvel ezelőtt más okokból kifolyólag bevonták tőle, de azóta már visszakapta

– mondta a lapnak Jeney Andrea, a Soul In Soul – Lélek a Lélekben Állatmentő Alapítványt vezetője.

Az esetről készült egy felvétel is, a videón látszik, ahogy a férfi a ketrecbe zárt foxterrierhez sétál fegyverrel a kezében. Egy ideig méregeti az állatot, majd lead rá egy lövést. A férfi kétszer lő rá a kutyára, egy társa is vele van, aki az egészet végig nézi.

Tapasztalataim szerint a foxikutyák „bűne” általában az szokott lenni, hogy nem lehet kinevelni belőlük a vadászösztönt, emiatt levadásszák a háztáji baromfikat. Mivel úgynevezett kotorékeb, sokan azért tartják őket, hogy a patkányokat vadásszák le, de elképzelhetőnek tartom, hogy valaki így szabaduljon meg tőlük, miután elvégezték a munkát

– mondta a Blikknek a nő, aki azt is közölte, hogy állatkínzás miatt már megtették a feljelentést.

A Borsod Vármegyei Rendőr-főkapitányság az üggyel kapcsolatban azt közölte, hogy állatkínzás miatt indítottak büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen. A videóról kiderült, hogy évekkel ezelőtt történt, csak most jutott az állatvédők birtokába.

A lap megtalálta a felvételen szereplő férfit, aki nem kívánt nyilatkozni a videóról, a tettét ugyanakkor nem tagadta. Mikor közölték vele, hogy a rendőrség büntetőeljárást indított az ügyben, azt mondta, hogy őt még nem keresték meg a hatóságok.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

#Baleset-bűnügy#kutya#lelő#elpusztult#borsod

Címlapról ajánljuk