Baleset-bűnügy

Harminc kutya tetemével élt egy család egy New Jersey-i otthonban

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 31. 15:41

A rendőrök egy egészségtelen körülmények között élő 9 évest is kiszabadítottak a házból.

Állatkínzással és gyermekek veszélyeztetésével vádoltak meg két embert New Jersey-ben, miután a rendőrség a héten legalább 30 kutya tetemét találta meg az otthonukban – írja az AP.

A nyomozók szerint akár 100 kutya is elpusztulhatott az otthonban, köztük sokakat vélhetően a birtokon temettek el. A rendőrök hétfőn élő és elpusztult kutyákat is találtak a házban, több macskával és nyúllal együtt.

Az élő kutyák közül kilencet állatkórházba szállítottak kezelésre, köztük több olyat, akik „rendkívül rossz egészségi állapotban” voltak – közölték a hatóságok. Az egyik kutyát végül el kellett altatni.

A 35 éves Rebecca Halbachot és a 32 éves Brandon Leconey-t hétfőn tartóztatták le Eveshamben, Philadelphia külvárosában. A rendőrség azután ment ki az otthonukba, hogy egy állatmentő csoporttal kapcsolatban álló személy bejelentette, hogy több alultáplált és beteg kutyát látott az ingatlan körül.

Az otthonban egy 9 éves kisfiú is élt, „borzasztó körülmények között”, őt a rendőrség átadta a gyermekvédelemnek, de a hatóságok azt egyelőre nem közölték, hogy a fiú rokona-e Halbachnak vagy Leconey-nak.

Amikor a nyomozók a helyszínre érkeztek, ki kellett nyitniuk az ajtókat és az ablakokat, hogy kiszellőztessék a lakást, mielőtt bejutottak.

Nyitókép: NBC News

 

#Baleset-bűnügy#kutya#holttest#halott#állatkínzás#new jersey

Címlapról ajánljuk