Baleset-bűnügy

Átment a tilos jelzésen egy tehervonat, pár száz méterre állt meg a Tópart InterCitytől

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. augusztus 26. 14:06

Súlyos vasúti incidens történt szombaton Nagytéténynél: egy tehervonat átment a tilos jelzésen, megrongált egy váltót és 400 méterre állt meg a Tópart InterCity szerelvényétől.

Súlyos vasúti incidensről számolt be a MÁVINFORM a Facebookon.

A poszt szerint egy Nagytétény állomásra beérkező tehervonat figyelmen kívül hagyott egy tilos jelzést, és egy eközben egy váltót megrongált.

A Székesfehérvárról 11:57-kor indult, Nagykanizsáról a Déli pályaudvarra tartó Tópart InterCity (IC 857) időben megállt Nagytétény állomás előtti jelzőnél.

Az egy vágányon lévő két vonat egymástól körülbelül 400 méterre állt meg.

Az IC utasai biztonságban voltak, veszélyhelyzet nem alakult ki, közölte a MÁVINFORM, majd kommentben hozzátették, hogy az érintett Tópart Intercity utasait átszállították két másik vonatra a Katasztrófavédelem munkatársai segítségével.


A történteket kivizsgálják, a helyszíni szemle miatt Tárnok és Kelenföld között egy vágányra kényszerültek a vonatok. Több vonat – a Balaton északi és déli partja felé, felől közlekedő vonatok, illetve a valamint a Bakony és Göcsej InterCity-k – menetideje megnőtt, egyes InterCity és távolsági vonatokat Érd felső felé tereltek. A Kőbánya-Kispestről Tárnokra 12:57-kor és a Tárnokról Kőbánya-Kispestre 14:16-kor induló S36-os vonat ki is esett a forgalomból.

Nyitókép: Göcsej InterCity a Déli Pályaudvaron, 2020 – Fotó: Balogh Zoltán / MTI

#Baleset-bűnügy#baleset#máv#Nagytétény#intercity#vonatbaleset#incidens

Címlapról ajánljuk