Baleset-bűnügy

Tragédia a Budaörsi úton: vallomást tett a sofőr, részben ismerte el felelősségét

rtl.hurtl.hu

2023. július 28. 12:56

A 49 éves szerb férfit őrizetbe vették. A Budaörsi úti balesetben egy motoros halt meg. 

Őrizetbe vették és segítségnyújtás elmulasztás bűntettével, valamint halálos közúti baleset gondatlan okozás vétségével gyanúsították meg azt a 49 éves szerb férfit, aki sorsára hagyta a vele ütköző motorost tegnap éjszaka Újbudán, a Budaörsi úton.  A 27 éves motoros olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

Csécsi Soma, a BRFK szóvivője a 24.hu-nak azt mondta, hogy 

a férfi a baleset okozásában lévő felelősségét részben elismerte a kihallgatása során.

Mint megírtuk, egy motorkerékpár és egy személyautó ütközött össze Budapest XI. kerületében, a Budaörsi úton csütörtökön este. A 27 éves motoros olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

Az ütközést követően a személyautó sofőrje a helyszínről segítségnyújtás nélkül elhajtott, és az autóját az egyik közeli utcában hátrahagyva gyalogosan távozott.

A rendőrök megkezdték a helyszínelést, és a sofőr felkutatását. A baleset után két órával az autó tulajdonosa telefonon jelentkezett a rendőrségen. A 49 éves szerb férfit a helyszíntől nem messze, egy közeli utcában találták meg a járőrök; elismerte, hogy ő ütközött a motorossal. A sofőrt rendőrök a helyszínen a szondáztatták és a kiderült, hogy alkoholt fogyasztott.

Nyitókép: Mihádák Zoltán/MTI

#Baleset-bűnügy#sofőr#rendőrség#vallomás

Címlapról ajánljuk