Baleset-bűnügy

Tűz volt egy vonaton Budapesten, tűzoltók menekítették az embereket

rtl.hurtl.hu

2023. július 26. 10:51

Zugló és Kőbánya-Kispest között szünetelt a vonatközlekedés. 

Kigyulladt egy dízelmozdony a Zugló és Kőbánya-Kispest közötti vasútvonalon – jelentette az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A szerelvényről a tűzoltók tíz embert kísértek le, a többi utas már azelőtt elhagyta azt, hogy a tűzoltók kiértek volna a helyszínre – olvasható a közleményben. Azt nem közölték, hogy a vonaton mennyi ember volt, és sérültekről sem tettek említést.

A MÁVInform közlése szerint a Lajosmizséről a Nyugati pályaudvarra tartó, Kőbánya-Kispestről 7:25-kor továbbindult S21-es vonat mozdonya gyulladt ki. A leszállított utasok a 151-es jelzésű busszal tudtak utazni – tették hozzá. Az eset fennakadásokat okozott a vonatközlekedésben, több járat nem indult el. 

A fővárosi hivatásos tűzoltók két habosított sugárral eloltották a lángokat, és megkezdték az üzemanyagtartály visszahűtését, valamint a mozdony által húzott szerelvényen belüli utómunkálatokat – közölte a katasztrófavédelem. Hozzátették: a helyszínen a füst miatt nagyjából 30 méter a látótávolság, és az érintett vasúti szakaszon teljesen leállították a közlekedést, amit negyed kilenc után indult újra. 

Információink szerint a kigyulladt mozdony 40-50 éves.

Nyitókép: rtl.hu

#Baleset-bűnügy#vonat#vasút#tűz#mozdony#kigyulladt#katasztrófavédelem#tűzoltóság

Címlapról ajánljuk