Baleset-bűnügy

Halálra gázolta a terhes színésznőt a 200-zal száguldozó és közben szelfiző sofőr

rtl.hurtl.hu

2023. július 20. 9:38

A 22 éves sofőr videóra vette, ahogyan 198 km/órával száguldozik az autópályán, majd elvesztette az irányítást járműve felett, és nekiütközött a színésznő autójának. Sem a magzat, sem az anyuka nem élte túl a halálos gyorshajtást, a színésznő egyik gyermeke és unokaöccse pedig kómába került. 

12 év börtönre ítélték azt a sofőrt, aki halálos baleset okozott idén májusban, melyben meghalt egy terhes brit színész – írja a TheSun.

A bíróság szerint a baleset azután történt, hogy Frankie Jules-Hough, a Hollyoaks nevű brit szappanoperából ismert színész egy defekt miatt a leállósávon állt meg a manchesteri M66-os autópályán. Az autóban két fia és unokaöccse tartózkodott.

Az elkövető egy Adil Iqbal nevű sofőr volt, aki vezetés közben éppen szelfivideót készített arról, hogy 198 km/órával száguldozik. A 22 éves sofőr több járművet is megelőzött, majd elvesztette az irányítást autója felett, nekicsapódott a szalagkorlátnak és végül becslések szerint 148 km/órával összeütközött Jules-Hough álló kocsijával.  

A 38 éves nő 17 hetes terhes volt, a magzat pedig olyan súlyos agyi sérüléseket szenvedett, hogy a baleset helyszínén életét vesztette. Az anyuka két nappal később a kórházban szintén belehalt sérüléseibe.

Az egykori Hollyoaks-színésznő kilencéves fiát és négyéves unokaöccsét súlyos agysérülésekkel szállították kórházba, állapotuk bizonytalan, mindketten kómában vannak. A kétéves fia könnyebb sérüléseket szenvedett. A száguldozó sofőr elismerte tettét, a bíróság 12 év börtönbüntetésre ítélte.

Nyitókép: Pixabay

 

#Baleset-bűnügy#terhes#brit#színésznő#szappanopera#meghalt#halálos baleset

Címlapról ajánljuk