Baleset-bűnügy

Szabadnapos dokik és egy orvostanhallgató mentette meg egy férfi életét Budapesten

rtl.hurtl.hu

2023. június 30. 16:48

A szemtanúk közül többen gratuláltak a „spontán mentőcsapatnak”, és megköszönték nekik, hogy segítettek a bajbajutott férfin. 

Szabadnapos doktorok és egy ötödéves orvostanhallgató mentette meg az életét annak a férfinak, aki a Széll Kálmán téren esett össze csütörtökön – számolt be róla az Országos Mentőszolgálat a Facebookon.

Mint írják, az egyik szabadnapos mentőorvosuk éppen a Széll Kálmán téren várta a villamost, amikor egy földön fekvő férfit pillantott meg, aki furcsán vette a levegőt. Odasietett és megvizsgálta a férfit, aki ekkor már nem lélegzett, így megkezdte az újraélesztését.

A bajbajutott ellátásához egy ötödéves orvostanhallgató és egy szintén szabadnapos doktornő is csatlakozott.

Váltásban küzdöttek a férfi életéért, miközben valaki a közelben kihelyezett félautomata defibrillátorért is elszaladt, a történteket rengeteg aggódó járókelő nézte végig. Néhány perc után a légzése helyreállt, időközben pedig két közterület-felügyelő értesítette a mentőket, akik végül stabil állapotban vitték kórházba a férfit. A szemtanúk közül többen gratuláltak a „spontán mentőcsapatnak”, és megköszönték nekik az akciót.

Nyitókép: A Széll Kálmán tér Budapesten 2023. március 28-án. Balogh Zoltán / MTI

#Baleset-bűnügy#széll kálmán tér#eszméletlen#férfi#mentés#szabadnapos#orvosok#orvostanhallgató

Címlapról ajánljuk