Baleset-bűnügy

„Dögölj már meg!” – feleségét fojtogatta, miközben a gyerekük a kocsiban aludt

rtl.hurtl.hu

2023. június 21. 11:36

Az elkövető Szombathelyen egy másik férfival látta meg feleségét, ezért elhatározta, hogy megöli. Saját otthona előtt támadt a nőre, akinek ragasztószalaggal a fejét, orrnyílását, száját és végtagjait bekötötte, majd fojtogatni kezdte. A férfi korábban 3 millió forintot ajánlott az egyik ismerősének, ha segédkezik felesége megölésében. 

Válófélben lévő feleségét akarta megölni egy vas megyei férfi, aki hárommillió forintot ajánlott egyik ismerősének, ha segít végezni a nővel – derül ki a Győri Fellebbviteli Főügyészség közleményéből.

Az ügy előzménye, hogy a férfi korábban kétségbe vonta, hogy a 2020 októberében született gyermeküknek ő az apja, feleségét már a terhessége alatt többször is megfenyegette. A férfi „fattyúnak” nevezte a gyermeket, majd közölte, hogy meg fogja ölni a csecsemőt, feleségét pedig megfojtja. Két éve ősszel a felesége ezt megelégelte, és elköltözött a férfitól, ám ezzel nem ért véget a fenyegetések sorozata.

2021 októberében egyik ismerősét azzal kereste meg a férfi, hogy 3 millió forintot ad neki, ha segít megölni a feleségét.

A vádlott 2021. novemberében Szombathelyen egy másik férfival látta meg feleségét, ezért elhatározta, hogy megöli. Az áldozat házához érve elrejtőzött, és amikor a nő megérkezett, a bejárati ajtónál támadt rá. Belökte a házba, ragasztószalaggal a fejét, orrnyílását és száját bekötötte, majd a nő ellenállása miatt a végtagjait is.

Ezt követően fojtogatni kezdte, majd fejére bevásárlótáskát húzott és arcára párnát szorított.

A támadó közben folyamatosan azt ismételgette:

Dögölj már meg!

Mindeközben a házaspár gyermeke az áldozat autójában aludt. A nő ellenállt, így sikerült a házból kijutnia, s a szomszédtól segítséget kérnie. 

A Szombathelyi Törvényszék a férfit előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt 7 év fegyházbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte, nem szabadulhat feltételesen. Az ügyész súlyosbításért, míg a férfi és a védője enyhítésért fellebbezett, az ügyben másodfokon a Győri Ítélőtábla fog dönteni.

Nyitókép: rtl.hu

#Baleset-bűnügy#feleséggyilkos#gyilkossági kísérlet#szombathely#fegyházbüntetés

Címlapról ajánljuk