Baleset-bűnügy

Elfogta a TEK a Budapesten élő norvég férfit, aki azzal fenyegetőzött, hogy a Breivik-mészárlásához hasonló tömeggyilkosságot tervez

rtl.hurtl.hu

2023. június 20. 9:29

„El fogom pusztítani az ártatlanokat” – fenyegetőzött nyilvános videóiban.

Nyilvános videói szerint Breivik tömeggyilkosságához hasonló mészárlást tervezett az a Budapesten élő norvég állampolgár, akit a TEK műveleti egysége múlt héten fogott el, írja a police.hu.

Terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés miatt indítottak vele szemben büntetőeljárást. 

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodát (KR NNI) a Terrorelhárítási Központ (TEK) értesítette arról, hogy egy Budapesten élő 45 éves norvég férfi az elmúlt időszakban több olyan videót tett közzé egy videómegosztó portálon, amiben emberek megölését tervezi. 

A norvég állampolgár által közzétett videók arról szóltak, hogy a 2011-es – Anders Behring Breivik által végrehajtott –  77 halálos áldozattal járó cselekményt akarja túlszárnyalni.  

Többek között a következőket mondta: „Elveszek mindent, ami számít, ami értékes, elpusztítom az országot. Csak figyeljetek! ….  Bárhol támadhatok. …. Repülő, reptér, vasúti pályaudvar, semmi nem probléma nekem. …. El fogom pusztítani az ártatlanokat.”

Az RTL Híradó riportja:

A nyomozók felvették a kapcsolatot a norvég rendőrséggel is, és kiderült, hogy a férfit hazájában korábban már többször elítélték különböző erőszakos és szexuális bűncselekmények miatt.

A férfit budapesti albérletében fogták el.

 

Nyitókép: police.hu

#Baleset-bűnügy#breivik#mészárlás#norvég#tömeggyilkosság#tek

Címlapról ajánljuk