Baleset-bűnügy

Vádat emelt az ügyészség a Deák Dánielt csőbombával „fenyegető” kommentelő ellen

Mohos MátéMohos Máté

2023. június 15. 16:31

Azt írta a propagandistának, hogy Orbán Viktor fenekében kell megtalálnia egy geoládát, hogy hatástalanítani tudja.

Vádat emelt a Budapesti V. és XIII. kerületi Ügyészség a kommentelő ellen, aki azt írta a fideszes influenszer, Deák Dániel posztja alá, hogy csőbomba fog robbani a házában, hacsak nem húz ki egy geoládát Orbán Viktor alfeléből.

Az rtl.hu-val az érintett kommentelő tudatta a vádemelés tényét. A hozzá eljuttatott, május 30-i keltezésű levél arról ír, hogy közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt történt meg a vádemelés. Az ügy a Pesti Központi Kerületi Bírósághoz került.

Korábban azt írtuk: kiszállt a rendőrség a Megafon központos Deák Dániel lakásához, mert elmondása szerint életveszélyes fenyegetést kapott. A fideszes influenszer, illetve politológus a Facebookon a posztjában közzétette a fenyegető kommentet is, ami Deák szerint egy antifás személyhez köthető és halálos fenyegetést tartalmaz.

Az ominózus kommentben az olvasható, hogy „csőbombát rejtettem el a házad egy pontjába, ahhoz, hogy megtudd hova és hatástalanítani tudjad, még mélyebbre kell nyúlnod Orbán seggébe és kiszedni az ott elrejtett geoládát. Ha nem sikerül 5 óra és 34 perc múlva felrobban”.

Deák lakásához kiszálltak a tűzszerészek, de nem találtak semmit.

A kommentelő most azt nyilatkozta az rtl.hu-nak: „nevetséges szerintem még mindig, hogy ebből ügyet csinált [Deák Dániel]. Ha nem bírja a csúnya kommenteket, ne legyen közszereplő”.

Ajánló: Majdnem húsz éven át terrorizálta az Egyesült Államokat a „legintelligensebb sorozatgyilkosként” is emlegetett Ted Kaczynski, aki három embert ölt meg, és több mint húszat sebesített meg levél- és csomagbombáival. A férfit nemrég holtan találták cellájában.

Nyitókép: MTI / Szigetváry Zsolt

#Baleset-bűnügy#Deák Dániel#csőbomba#facebook#komment#fenyegetés#orbán viktor#ánusz#vádemelés

Címlapról ajánljuk