Baleset-bűnügy

Vesztegetés miatt vettek őrizetbe egy háziorvost és az asszisztensét Pest megyében, pénzért kazalszám írt fel Xanaxot

rtl.hurtl.hu

2023. június 12. 12:38

Másfél év alatt közel 1000 alkalommal állított ki recepteket egy házaspárnak.

Egy Pest megyei település háziorvosi rendelőjébe, valamint egy páciensként nyilvántartott házaspárhoz vonultak ki a rendőrök. A 66 éves orvost, és 59 éves asszisztensét előállították, ahogyan az 54 éves férjet, valamint 49 éves feleségét is vesztegetés gyanúja miatt.

A gyanú szerint a 66 éves háziorvos a köpenyébe csúsztatott ezresekért cserébe vénykötelesek gyógyszerekből a felírható mennyiség többszörösét írta fel a házaspárnak. Alkalmanként és személyenként 3-8 doboz nyugtató hatású tablettát; Frontint, Rivotrilt, Xanaxot és Tramadolt. Az ügyleteknél jelen lévő, a háziorvos utasításait követő asszisztensnek is jutott az anyagi ellenszolgáltatásból.

A rendőrség közlése szerint az elmúlt közel másfél évben az orvos közel 1000 alkalommal állította ki a recepteket a vesztegetéssel meggyanúsított házaspárnak.

Az orvos és asszisztense gyanúsítása további vesztegetési tételekkel egészült ki: orvosi igazolások, beutalók, vérvétel kiállítása/elvégzése, egyéb gyógyszerfelírás, egyszerű tanácsadás – mindnek megvolt a hálapénzbeli honorálása. Szerény becslés alapján is több százezer forintra rúg az orvos vesztegetés elfogadásával összegyűjtött „mellékes jövedelme”.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya a bűnügyi felügyeletbe került orvos, valamint szabadlábon védekező asszisztense ellen vesztegetés elfogadása bűntettének, a bűnügyi felügyeletbe került férj, valamint szabadlábon védekező felesége ellen vesztegetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.

A rendőrök azt gyanítják, hogy nem csak ettől a házaspártól fogadott el pénzt a háziorvos.

Nyitókép: Police.hu

#Baleset-bűnügy#pest megye#háziorvos#vesztegetés#asszisztens#őrizet

Címlapról ajánljuk