Baleset-bűnügy

Megrázó részletek derültek ki a II. kerületi gyilkosságról, egy kisgyerek is a helyszínen volt

rtl.hurtl.hu

2023. május 2. 14:38

A gyanúsított nő azt mondta a rendőröknek, hogy amíg végzett a nevelőanyjával, addig a kislánya egy másik helyiségben volt.

Jóformán a kisgyermeke jelenlétében végezte ki nevelőanyját egy 32 éves nő Budán vasárnap – írja a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Facebook-oldalán a budapesti Bimbó utcai gyilkosságról.

A posztban a rendőrség több részletről is beszámolt. Kiderült, a rendőrséget az áldozat fia értesítette, aki egyből tudta, hogy baj van, amikor meglátta a tárva-nyitva hagyott ajtajú lakást. A kiérkező rendőröket fogadó körülmények szinte kétséget kizáróan egyértelműsítették a 75 éves áldozat erőszakos halálát.

A BRFK szerint órákon belül a nyomozók látókörébe került az áldozat nevelt lánya, a 32 éves P. Gabriella. Megtudták, hogy a nő kapcsolata nevelőszüleivel rossz volt, jellemzően anyagi okok miatt veszekedtek. A május 1-én hajnalban elfogott nőt előállították a BRFK-ra, azonban érdemi vallomást első körben még nem tett.


Órák múlva, a helyszíni kihallgatáson azonban már beismerte bűnösségét, részletesen beszélt arról, hogy milyen eszközzel, hogyan követte el a gyilkosságot.

Ekkor derült ki az is, hogy miközben ő nevelőanyjával végzett, saját kétéves kislánya ugyanabban a lakásban, egy másik helyiségben volt.

Megmutatta, hogy miután eljött a helyszínről, hová dobta el a lakás kulcsait, vallott arról is, hogy mit vitt el magával.

Azt is közölte a rendőrökkel, hogy miután hazaért, a gyilkosság elkövetésekor viselt ruháit megpróbálta elégetni, ez viszont nem sikerült tökéletesen, így a megperzselt textíliákat és cipőjét egy lepedőbe göngyölte, majd a ruhacsomagot kihajította lakása ablakából, az azonban fennakadt egy fán.


A rendőrség szerint P. Gabriellát nevelőszülei csecsemőkorában fogadták örökbe, nevükre vették, saját gyermekükként gondoskodtak a lányról, akit édesanyja újszülöttként abban a vidéki kórházban hagyott, ahol az áldozat titkárnőként dolgozott, férje orvosként praktizált. A nő nem adott egyértelmű magyarázatot a tettére.

A kétgyermekes anyát őrizetbe vették, nagyobb gyermekéről évek óta annak édesapja gondoskodik, kétéves lánya ideiglenesen egy gyermekvédelmi intézménybe került.

Nyitókép: Rendőrségi autók Budapest II. kerületében a Bimbó úton, egy társasháznál 2023. május 1-jén. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán.

#Baleset-bűnügy#gyilkosság#bimbó út#ii. kerület#P. Gabriella#Budapesti Rendőr-főkapitányság#brfk

Címlapról ajánljuk