Baleset-bűnügy

Vádat emeltek a sofőr ellen a forró buszban felejtett négyéves kislány halála miatt

rtl.hurtl.hu

2023. május 2. 11:59

A férfi azzal védekezik, hogy nem kapott pontos utaslistát. 

Vádat emelt a Tiszafüredi Járási Ügyészség azzal a kunhegyesi férfival szemben, aki sofőrként 2022 júniusában órákra egy kisbuszban hagyott egy négyéves kislányt, aki hőgutát kapott a felforrósodott járműben, és pár nap múlva meghalt.

A kislány életveszélyes állapotban, mentőhelikopterrel vitték kórházba az eset után.


A négyéves tiszaderzsi kislányt az intenzív osztályon ápolták, lélegeztetőgépre kellett rakni.


A kislány három nappal az eset után halt meg. Az ügyészség közlése szerint autóbuszban eltöltött idő alatt a szélsőséges meleg hőgutát és többszervi elégtelenséget okozott, és emiatt halt meg.


A sofőr az eset után összeroppant, idegösszeomlást kapott, és és a pszichiátriára került.


Az RTL Híradónak az eset után Borbély Zoltán ügyvéd arról beszélt, hogy a sofőr ellen kétféle bűncselekmény is szóba kerülhet. Mindkettő legfeljebb öt évvel büntethető, de az ilyen ügyekben általában felfüggesztett börtönt szabnak ki.


A férfi ellen kedden halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emeltek vádat. Az ügyészség 1 év 10 hónap fogházban végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását kérte, ha a férfi az előkészítő ülésen beismerést tesz – mondta el a 24.hu-nak Ocsovai Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség szóvivője. Hozzátette, hogy a sofőr azzal védekezett, hogy nem kapott pontos utaslistát, és közölte, hogy „a tőle telhető módon igyekezett meggyőződni arról, hogy a buszon már nem tartózkodik gyermek”.

Nyitókép: RTL Híradó

 

#Baleset-bűnügy#óvodásbusz#négyéves kislány#busz#Tiszaderzs

Címlapról ajánljuk