Baleset-bűnügy

Egy tucat embert mérgezett halálra ciánnal egy thaiföldi nő

rtl.hurtl.hu

2023. április 27. 17:49

A rendőrök akkor fogtak gyanút, miután egy barátnője meghalt egy társas utazáson. Három éve gyilkolhatott a nő és mindig ciánt használt.

Letartóztatott egy nőt a thaiföldi rendőrség, mert a gyanú szerint 12 ismerősét ciánt használva megölte – írja a BBC.

Sararat Rangsiwuthapornt kedden tartóztatták le Bangkokban, miután a rendőrök egy barátnője halála miatt nyomoztak, akivel a nő két héttel ezelőtt Ratchaburi tartományba utazott. Ott egy buddhista szertartáson vettek részt egy folyónál, viszont a hölgy nem sokkal később összeesett és meghalt.


A telefonja, pénze és táskái is hiányoztak, amikor rátaláltak. A boncolás során cián nyomaira bukkantak a testében – közölte a rendőrség.

A rendőrség szerint azonban nem csak a barátját ölhette meg a nő, hanem 11 másik embert is – közte a volt élettársát és két rendőrnőt – és a módszer is hasonló volt. A rendőrség szerint az áldozatokat kifosztotta, a áldozatok rokonai ékszerek és készpénz eltűnéséről számoltak be. A gyilkosságok 2020-ban kezdődtek – mondták.

Az egyik ismerősét, akitől 250 ezer bahtot (kb. 2,5 millió forint) kért kölcsön szintén megmérgezte. A nő hányt és elájult, miután Sararattal ebédelt, de neki szerencséje volt, túlélte.

Nyitókép: Méreg, képünk illusztráció – Fotó: Pexels.com/Davide Baraldi

#Baleset-bűnügy#rendőrség#thaiföld#cián#mérgezés#bangkok

Címlapról ajánljuk