Baleset-bűnügy

Egy új cég a fele pénzért megcsinálta azt Pécsen, amit az előző, hűtlen kezeléssel gyanúsított vállalatnak nem sikerült

rtl.hurtl.hu

2023. április 20. 21:18

A vád szerint az önkormányzati cég korábban hasztalan szoftvereket és értéktelen kommunikációs stratégiákat vásárolt.

A 2019-es önkormányzati választások után az új városvezetés átvilágításokat kezdeményezett több önkormányzati cégnél és intézménynél, amelyek nyomán tucatnyi feljelentés született a korábbi ügyek miatt. A Pécsi Vagyonhasznosító volt vezérigazgatója ellen pótmagánvádas eljárás indult egy gyanús szoftverbeszerzés és egy marketingkommunikációs szerződés miatt, írja a Telex.

A volt alkalmazottak ésszerűtlen és indokolatlan költésekről, furcsa döntésekről meséltek, ám a vádlott szerint a cégnél minden jogszerűen történt. Tanúként vallott a a Pécsi Vagyonhasznosítóval szerződő marketinges vállalkozás egykori ügyvezetője, aki szerint 2019-ben romba döntötték munkájukat, ám nem igazán tudta elmondani, hogy milyen feladatokat láttak el.

A PVH új gazdasági vezetője szerint a régi vállalatirányítási rendszert kevesebb értelme lett volna foltozni, mint egy újat kiépíteni. Ő úgy látja, hogy a jelenlegi cég a feléből megvalósította azt, amit az előző a duplájából sem tudott. Az új rendszer bevezetésével azt a céget bízták meg, amelyik már 2017-ben is a legjobb ajánlatot adta.

Ő 2020-as érkezésekor a vállalat informatikai rendszereiben nagyon korszerűtlen állapotokat talált, több rendszer DOS-alapon működött. Úgy értesült, hogy van ugyan egy megrendelt és kifizetett új rendszer, de az lényegében nem alkalmas a használatra.

Nyitókép: Faludi Imre / MTVA

#Baleset-bűnügy#pécs#per#önkormányzat#szoftver#vagyon

Címlapról ajánljuk