Baleset-bűnügy

Felmászott a vonat tetejére, tizenötezer voltos áramütés ért egy fiút Németországban

rtl.hurtl.hu

2023. április 18. 12:49

Válságos állapotban van.

Tizenötezer voltos áramütés ért egy 13 éves fiút Németországban, életveszélyes állapotban szállították kórházba, írja az MTI helyi forrásokra hivatkozva kedden.

A fiú felmászott egy építőanyagot szállító vonatra a Hannover régióban található Langenhagen állomáson, így érte áramütés. Súlyos égési sérülésekkel szállították kórházba hétfőre virradóra. Állapota továbbra is válságos. Az információk szerint a serdülő hat, 13 és 15 év közötti barátjával együtt volt úton. 

Helyi lakosok arról számoltak be, hogy csattanást hallottak, és erős fényt láttak. A baleset következtében a fiatal leesett a vonatról. Társai a peronra vitték, ahol elsősegélyt nyújtottak neki.

Az év elején egy hasonló eset történt Magyarországon is, januárban két pétervásárai kamaszfiú mászott fel egy tartályvagonra. Egyikük csak megütötte magát, barátja azonban életveszélyes áramütést szenvedett. Károly testének 80 százaléka égett meg. Az esettel az RTL Híradója is foglalkozott:


Tavaly áprilisban egy fiú, aki a sárospataki állomáson mászott fel egy vagon tetejére, belehalt az áramütésbe, a barátja, a 16 éves Soma a Híradónak elmondta, hogyan próbálja feldolgozni a tragédiát.

Nyitókép: illusztráció / Getty Images

#Baleset-bűnügy#németország#áramütés#vagon#vonat

Címlapról ajánljuk