Baleset-bűnügy

Börtönbe küldték a fiatal férfit, mert kiröhögte a bíróságon az esküdtszéket

rtl.hurtl.hu

2023. április 13. 19:04

Kis híján hazavágott a nevetésével egy rendkívül hosszú pert egy 31 éves férfi Angliában.

Letartóztatták, majd börtönbüntetésre ítéltek Angliában egy férfit, aki egy bírósági tárgyaláson kiröhögte az esküdtszéket – írja a Daily Mail.

A 31 éves Michael Moynihan nézőként vett részt egy 150 millió fontos adócsalási ügy tárgyalásán, amikor nem bírt magával és nekiállt nevetve az esküdtekre mutogatni. Mindezt akkor tette, amikor Steven Everett bíró március 27-én befejezte a 14 hetes bizonyítási eljárás összegzését. 

Az egyébként építőipari munkás Moynihant felszólították, hogy hagyja el a tárgyalótermet, de nem volt hajlandó távozni, de még a nevét sem akarta elárulni. Amikor a bíró arról érdeklődött, hogy miért csinálja mindezt, nem válaszolt érdemben, így távozásra szólította fel. A férfi csak annyit mondott, hogy türelem, ami után letartóztatták. A cikk szerint attól tartott a bíró, hogy az esküdtszék fenyegetve érzi magát és ezzel kockára teszi az egész tárgyalást, ami egy tíz éve tartó büntetőeljárás része volt.

Michael Moynihant végül a bíróság megsértése miatt elítélték és 21 nap börtönbüntetésre ítélték. A bíró azt mondta, fontos, hogy mindenki megértse, a bíróság egy olyan hely, ahol az embereknek viselkedniük kell.

#Baleset-bűnügy#anglia#esküdtszék#röhögés#nevetés#bíró#börtönbüntetés

Címlapról ajánljuk