Baleset-bűnügy

Vádat emelhetnek a tízszeresen körözött kecskeméti trafikrabló ellen

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. április 5. 11:44

A 23 éves férfit Németországban fogták el, tavaly novemberben hozták haza.

A rendőrség befejezte a nyomozást és vádemelési javaslattal átadták az iratokat az illetékes ügyészségnek annak a férfinak az ügyében, aki a gyanú szerint egy évvel ezelőtt  kirabolt egy kecskeméti dohányboltot, közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság szerdán.

Fegyveres rablás 2022. március 16-án történt. A rabló arcát eltakarva lépett be a kecskeméti trafikba, és egy fegyvernek látszó tárggyal megfenyegette az alkalmazottat, hogy adja át a bevételt. Távozáskor a rabló elvette az eladó telefonját, a dohánybolt berendezéséhez tartozó távirányítót és kulcscsomót is.

A nyomozók térfigyelő kamerák képei alapján beazonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 23 éves Baranya megyei férfit, akiről kiderült, hogy ellene 10 elfogatóparancs volt érvényben.

A kecskeméti rablás miatt 2022. április 11-én elfogatóparancsot adtak ki, majd miután felmerült, hogy a körözött férfi külföldre menekült, európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene. A férfit végül Németországban fogták el, és 2022. november 9-én a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren vettek át az INTERPOL munkatársaitól a Bács-Kiskun megyei nyomozók.


A 23 éves férfit fegyveres rablás miatt őrizetbe vették és előzetes letartóztatásba helyezték.

Nyitókép: Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság / police.hu

#Baleset-bűnügy#bűnügy#kecskemét#dohánybolt#trafik#rablás#fegyveres rablás#interpol#körözés

Címlapról ajánljuk