Baleset-bűnügy

Megszólalt a Miskolcon iskolai mészárlást tervező kamasz anyja: Előbb bántaná önmagát, mint ártatlan idegeneket

rtl.hurtl.hu

2023. április 5. 6:20

Két osztályteremben akár 50 diákkal is végzett volna bejegyzései szerint Levente. Édesanyja szerint a fiút kiskorától érdekelték a fegyverek, imádta a lövöldözős videójátékokat.

Két osztályteremben akár 50 diákkal is végzett volna bejegyzései szerint egy miskolci 17 éves fiú, akit a TEK kommandósai fogtak el otthonában. A gimnazista tagadta, hogy emberölésre készült volna, és komoly pszichés problémáival magyarázta a posztjait. az RTL Híradó értesülései szerint a tinédzser évek óta mentális betegségekkel küzd, és már két éve magántanuló:


A Blikknek szólalt a fú édesanyja, Henrietta, aki megérti hogy aki hallja vagy olvassa, hogy a fia miket írt, elborzad. 

Én is ezt tenném, ha nem az én fiamról lenne szó. Azonban én ismerem őt a legjobban, pontosan tudom, hogy a látszat és a valóság nem is állhatna messzebb egymástól. 

Szerinte Levente egy visszahúzódó, szerény, magának való gyerek, akinek a legjobb barátja a kutyája. Beilleszkedési zavarral küzdött, nagyszülei halála után depressziót diagnosztizáltak nála. Egy éve gyógyszert is szedett, illetve magántanuló lett.  Az azonban még a szakemberekben sem merült fel az anya szerint, hogy fia agresszív, vagy másokra veszélyes lenne. 

Egy pofont nem adott még életében senkinek. Előbb bántaná önmagát, mint ártatlan idegeneket.

Henrietta szerint Leventét kiskorától érdekelték a fegyverek, imádta a lövöldözős videójátékokat, ennél tovább azonban nem ment. Magányos gyerekként írta le fiát, aki a netes világba menekült. 

Ebben az arctalan cyber-közegben megkapta azt a fajta figyelmet és tiszteletet, amire nagyon vágyott. Minél hangzatosabbat írt, annál jobban figyeltek rá. 

Henrietta a lap szerint most tudta meg, hogy a gyermekét az általános iskolában a diákok verbálisan elég sokat bántották. A középiskolában is gondjai voltak a beilleszkedéssel, ezért döntöttek úgy, hogy magántanuló lesz.

Nyitókép: RTL

#Baleset-bűnügy#miskolc#tek#iskolai lövöldözés

Címlapról ajánljuk