Baleset-bűnügy

Nem hatotta meg a kartonrendőr a BMW sofőrjét Diósjenőnél, rendesen odalépett a gáznak

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. március 8. 8:43

A 2-es számú főúton száguldó autós pechjére kicsivel odébb igazi rendőrök vadásztak a gyorshajtókra.

A sebességhatár jelentős túllépésén kaptak a rendőrök március 2-án reggel egy autóst a 2-es számú főúton, közölte a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szerdán.

A közlemény szerint a 2-es számú főúton a diósjenői elágazás közelében 2021. októberében egy életnagyságú, traffipaxozó rendőrt ábrázoló táblát helyeztek ki balesetmegelőzési céllal. Az érintett útszakaszon 60 km/órás sebességkorlátozás van érvényben, erre jelzőtábla is figyelmezteti az arra haladó autósokat.

Azonban sem a jelzőtábla által jelölt sebességhatár, sem a rendőrmakett nem tartotta vissza a sebesség túllépésétől azt a sofőrt, aki 2023. március 2-án reggel 8 óra 48 perckor járt arra. A BMW a sebességhatárt jócskán túllépve hajtott el a rendőrfigura mellett, pechjére azonban kicsivel odébb igazi rendőrök vadásztak a gyorshajtókra.

A mérőműszer adatai szerint a jármű vezetője a megengedett 60 km/órás sebességet túllépve 104 km/órával száguldott. A rendőrök 60 ezer forint közigazgatási bírságot szabtak ki rá, és 4 közlekedési büntetőponttal jutalmazták a gyorshajtást.

Nyitókép: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság / police.hu

#Baleset-bűnügy#baleset#balesetmegelőzés#gyorshajtás#traffipax

Címlapról ajánljuk