Baleset-bűnügy

Perli egy család az Airbnb-t, mert a kisgyerekük fentanil-túladagolásban halt meg egy nyaralóban

rtl.hurtl.hu

2023. március 4. 16:20

A kép így sem teljes, ugyanis a rendőrök nem találták a lakásban fentanil nyomát. 

Perli egy francia család az Airbnb-t, miután a kisgyerekük a bérelt nyaralóban halt meg fentanil-túladagolásban – írja a Mirror

Enora Lavenirt a szülei egy délelőtti tévézés és a négy testvérével való játék után fektették le aludni a floridai ingatlanban, de soha többé nem ébredt fel. Azt azonban nem sikerült megállapítani, hogy ki volt a tettes, a rendőrség pedig balesetnek írta le a 19 hónapos kislány halálát. 

A nyomozó arra a következtetésre jutott, hogy a baba halála baleset volt. A család viszont most azt tervezi, hogy beperli az Airbnb-t, valamint a floridai nyaraló tulajdonosát, ingatlankezelőjét és előző bérlőjét is.

Az anya elkékült arccal és habzó szájjal talált rá a lányára, a Palm Beach megyei orvosszakértő által végzett boncolás és a független toxikológiai jelentés pedig később kimutatta, hogy a baba szervezetében halálos mennyiségű fentanilt találtak.

Mind az apa, mind az anya tesztje negatív lett a szerre, a nyomozók pedig nem találták fentanil nyomát a házban, így sokan értetlenül állnak a kérdés előtt, hogy a gyerek hogy jutott hozzá a szintetikus opioidhoz. 

A nyomozók kiderítették, hogy egy korábbi bérlő kokainmámoros partikat tartott a lakásban, de az ott használt drogoknak semmi közük nem volt ahhoz a szerhez, ami a kislányt megölte. Az ingatlant korábban a Vrbo oldalán lehetett lefoglalni, a mostani francia család volt az első vendég az Airbnb által. 

A bérlő, aki a Vrbo-n keresztül foglalta le az ingatlant, közölte, hogy nem vállal felelősséget azért, ami a házban történt, miután elment, azért sem, hogy utána kitakarították-e azt. Az Airbnb szóvivője a Mirrornak azt nyilatkozta: mélyen együttéreznek a családdal a lesújtó veszteség miatt. 

A baba haláláról szóló jelentés leszögezte, hogy nem megállapítható, hogy a gyermek vajon hogyan vette be a fentanilt. 

A Palm Beach-i seriff hivatalának képviselője a Washington Postnak elmondta, hogy az ügyet egy időre lezárták, mivel új nyomokra várnak. A család perének a híre csak később érkezett. A cikk írásakor azonban – emlékeztet a Mirror – a keresetet még nem nyújtották be.

Nyitókép: Tayfun Coskun/Anadolu Agency via Getty Images

#Baleset-bűnügy#AIRBNB#fentanil#túladagolás#halál#per

Címlapról ajánljuk