Baleset-bűnügy

Két évet kapott a magyar fiatal, aki iszlamista propagandaanyagot töltött fel a netre

rtl.hurtl.hu

2023. január 25. 14:23

Kíváncsisággal magyarázta a fiatal férfi, miért nézett az Iszlám Államot dicsőítő videókat.

Két év börtönbüntetésre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék szerdán T. Dominikot háborús uszításért. A férfit a TEK fogta el még 2021 októberében Tahitótfaluban, mert terrorszervezet propagálására alkalmas tartalmat osztott meg az interneten – számolt be a 444.hu.

A vád szerint konkrétan az Iszlám Államhoz és az Al-Kaidához köthető, harcra buzdító propagandaanyagokat tett közzé 2018 és 2019 között. Az anyagok feltöltését a német hatóságok vették észre, majd értesítették a magyar rendőrséget, akik beazonosították T. Dominikot.

A fiatal férfi nem vallotta magát bűnösnek és azt mondta, nem állt szándékában bárkit is terrorcselekményre buzdítani. Korábban azt állította, hogy azért látogatta a terrorszervezethez köthető oldalakat, és azért töltött le az Iszlám Államot dicsőítő videókat, mert nagyon kíváncsi volt. Azt beismerte, hogy töltött le kivégzéseket mutató tartalmakat is, de erre kis azt mondta, egyszerűen csak érdekelte, ahogy a horror is.

Az utolsó vallomásában azt állította, semmi köze az Iszlám Államhoz, nyugatias életet él, eszik disznóhúst és alkoholt is szokott fogyasztani. Ezek elmondása szerint a radikális iszlamisták számára elfogadhatatlanok.

A két éves börtönbüntetésébe beszámították az előzetesben töltött időt. Kétharmaddal szabadulhat, és mivel pont ennyi időt töltött ott, ha a jogerős ítélet nem lesz súlyosabb, nem kell a börtönbe visszamennie – olvasható a cikkben. Az ítélet ellen az ügyész és az ügyvéd is fellebbezett, az ügy másodfokon folytatódik, T. Dominik szabadlábon védekezik.

Nyitókép: T. Dominik elfogása. Fotó: police.hu

#Baleset-bűnügy#t. dominik#iszlamista#terrorszervezet#iszlám állam#al-kaida#bíróság#ítélet#tahitótfalu

Címlapról ajánljuk