Baleset-bűnügy

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt felelhetnek a csepregi szülők, akiknek meghalt a kétéves kisfiuk

rtl.hurtl.hu

2023. január 23. 9:19

A rendőrség lezárta a nyomozást, szörnyű dolgokkal vádolják a szülőket.

2022. február 8-án 10 óra 45 perckor értesítették a rendőrséget, hogy egy csepregi családi házban egy gyermek holttestét találták meg. Az eset miatt nyomozást indítottak ismeretlen tettessel vagy tettesekkel szemben.

A nyomozók 2022 márciusában egy 25 éves nőt és egy 27 éves férfit hallgattak ki gyanúsítottként, közölte a Police.hu. Bár először gondatlanságból elkövetett emberölés volt a gyanú, az eljárás során beszerzett igazságügyi szakértői vélemények és egyéb nyomozási cselekmények elvégzését követően a nővel és a férfival szemben különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett, valamint 4 rendbeli kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomoztak. 

Az ügyészség korábban az RTL Híradónak azt mondta: hogy a minősítés különös kegyetlenségből elkövetés lett, aminek oka, hogy a kisfiú súlyos beteg volt, ápolását azonban elmulasztották a szülők, és orvosi segítséget sem kértek. Ennek következményeként a kisgyermek szükségtelenül sokat szenvedett a halála előtt.

A nyomozást most lezárták, az iratokat továbbították az ügyészségnek.

Az ötgyerekes család néhány éve élt Csepregen. A nagyobbak óvodában voltak, a két kicsire az apa vigyázott, amíg az anya bevásárolni ment – számolt be a Híradó annak idején a haláleset körülményeiről. A Híradónak nyilatkozó szomszéd szóváltást hallott a házból a tragédia napján.

Nyitókép: Police.hu

#Baleset-bűnügy#Csepregi#ház#holttest#szülők#emberölés#kiskorú veszélyeztetése

Címlapról ajánljuk