Baleset-bűnügy

Halálos balesetet okozott egy piros lámpánál zebrára lépő gyalogos

rtl.hurtl.hu

2022. december 7. 10:42

A részeg gyalogos súyosan megsérült, az őt elütő motoros később meghalt.

Vádat emeltek egy 31 éves férfivel szemben, aki 2019 júniusában, a Blaha Lujza térnél lévő egyik zebránál, ittasan, a piros lámpa ellenére lépett le az úttestre. Ennek következtében őt egy – a megengedett sebességet túllépő – motoros elütötte, aki a baleset következtében,több mint egy évvel később életét vesztette, írja a Fővárosi Főügyészség 

Az ütközésben a gyalogos súlyos, több hónap alatt gyógyuló, részben maradandó fogyatékosságot eredményező sérüléseket szenvedett. A balesetben a motorosnak olyan súlyos sérülései keletkeztek, hogy azokkal összefüggésben, a folyamatos kórházi kezelés ellenére, több mint egy évvel később életét vesztette.

A baleset, és azzal összefüggésben a motoros halála azért következett be, mert a gyalogos közlekedési szabályt szegett azzal, hogy a piros lámpa ellenére az úttestre lépett. Ugyanakkor, amennyiben a motoros a megengedett sebességgel közlekedett volna, úgy késedelem nélkül megkezdett fékezéssel még az ütközés helye előtt meg tudott volna állni.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a gyalogost gondatlanságból elkövetett emberölés vétségével vádolja, és vele szemben felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban.

A felvételen a balesetet megelőző pillanatok láthatóak.

Nyitókép: YouTube / Ügyészség

#Baleset-bűnügy#zebra#gyalogos#halálos baleset#motoros#ittas

Címlapról ajánljuk