Baleset-bűnügy

Kiugrott egy 17 éves diák egy balatonfüredi gimnázium ablakából

rtl.hurtl.hu

2022. november 7. 17:41

Mentőhelikopterrel vitték kórházba.

Kiugrott egy 17 éves, 9. osztályos diák a balatonfüredi gimnázium második emeleti ablakából november 7-én, hétfőn, tudta meg a veol.hu

Értesülésüket megerősítette Bartók Judit megyei rendőrségi szóvivő. Közölte, az esetről bejelentés érkezett hozzájuk, ezt követően a helyszínre mentek a rendőrök. A helyszíni vizsgálatnál bűncselekmény gyanúja nem merült fel, ezért a történtek miatt rendőrségi eljárás nem indult. A fiú megsérült, kórházba szállították.

Bóka István, Balatonfüred polgármestere közösségi oldalán a történtekről azt írta: „Megrendülten értesültem, hogy ma délelőtt a Lóczy-gimnáziumban baleset történt. Mielőbbi felépülést kívánok a sérültnek, az iskola közösségének pedig lelki megnyugvást!”

Fenyvesi Zoltán, a Balatonfüredi Tankerületi Központ igazgatója a lap megkeresésére elmondta, hétfőn 11 óra 30 perc körül matematikaórán a pedagógus – háttal a diákoknak – éppen a táblára írt, amikor tanuló kinyitotta az ablakot, és kiugrott a második emeletről. Az eset annyira gyorsan történt, hogy a körülötte ülő diákok sem tudtak tenni semmit. 

Fenyvesi Zoltán az iskola pszichológusával és a tankerület szakmai vezetőhelyettesével azonnal a helyszínre ment, és tájékozódott az esetről. Az udvaron testnevelésóra folyt, és a pedagógusok, diákok is a fiatalemberhez siettek, segítettek neki, majd az iskola vezetősége értesítette a mentőket és a rendőrséget. A fiatal állapotát stabilizálták a mentők, majd a súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett diákot mentőhelikopterrel egy budapesti kórházba szállították. Az igazgató közölte, hogy az iskola pszichológusa minden segítséget megad a tanulóknak és a pedagógusoknak egyaránt.

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja a mobilról is elérhető 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot!

Nyitókép: rtl.hu

#Baleset-bűnügy#balatonfüred#gimnázium#tinédzser#kiugrott

Címlapról ajánljuk