Baleset-bűnügy

Három éve nem tudja kitenni VII. kerületi lakásából a visszaélőket a tulajdonos, helyettük kell fizetnie a számlákat

rtl.hurtl.hu

2022. október 17. 6:39

November 15-től a törvény sem engedélyezi tavaszig a kilakoltatást, vagyis az albérlők újabb öt havi számlatartozást halmozhatnak fel.

Hurton Tamás a Blikknek mondta el évek óta húzódó történetüket. A férfi és felesége gyerekeiknek vettek egy VII. kerületi lakást, amelyet albérletbe kiadtak egy számukra szimpatikus, fiatal párnak, akik azonban három éve nem fizetnek sem a lakás használatáért, sem annak közüzemi díjait nem egyenlítik ki. Hurton Tamás és neje három gyereket nevelnek, a lap szerint lassan belerokkannak a lakás kiadásaiba. 

Más választásuk ugyanis nem nagyon van, mint a lakás használói helyett fizetni a közüzemi díjakat, ha nem akarják, hogy ingatlanjuk a tartozások miatt végrehajtói eljárás alá kerüljön, és valaki fillérekért megszerezze.

A lakást 2019-ben, határozatlan időre adták bérbe a számukra szimpatikus, fiatal párnak. Hurton Tamás szerint hibát követtek el, amikor kérték, hogy bérlőik közjegyző előtt is tegyenek kilakoltatási nyilatkozatot, azonban ezt a lakás használói mindig elnapolták, ők pedig ezt hagyták. 

Na, most ennek isszuk a levét. A bérlők nem fizetnek, sem lakbért, sem számlát. Százezreket fizettünk ki eddig helyettük, nehogy elárverezzék a lakását a tartozások miatt

– fogalmazott a férfi. 

Jogi úton, tértivevényes levélben ügyvédi felszólítást küldtek a bérlőknek a szerződés felbontására, de ők nem reagáltak. A grafikus szerint nem állnak szóba velük, megváltoztatták a telefonszámokat, sőt, burkoltan meg is fenyegették őket, hogy hagyják abba a „zaklatást”. A házaspár megpróbálkozott a szolgáltatóknál is, hogy a tartozások befizetése után szereljék le a mérőórákat, ne kelljen más fogyasztását fizetniük. Egy, a tulajdonosnak írt levél szerint az áramszolgáltató nem tehet semmit, ha a fogyasztásmérő leszerelése harmadik fél érdekeit sérti. A Blikk hiába kereste meg az ELMŰ sajtóosztályát, válasz nem érkezett.

A házaspár egy albérlői kényszer-kilakoltatási ügyekben jártas jogászt bízott meg az üggyel, gyors megoldás azonban nem várható. Legalább fél év lesz, mire pont kerülhet az ügy végére, ráadásul november 15-től a törvény sem engedélyezi tavaszig a kilakoltatást, vagyis az albérlők újabb öt havi számlatartozást halmozhatnak fel.

Nyitókép: illusztráció – Róka László / MTVA / MTI

#Baleset-bűnügy#albérlet#tartozás#rezsi#erzsébetváros

Címlapról ajánljuk