Baleset-bűnügy

Sokkolta Párizst a dobozban talált 12 éves Lola meggyilkolása

rtl.hurtl.hu

2022. október 17. 20:50

A helyi szülők érthető módon nagyon féltik a gyermekeiket. 

Megdöbbentette a párizsiakat annak a 12 éves iskoláslánynak a meggyilkolása, akinek holttestét pénteken találták meg egy ládában – írja a BBC.

Az esetről nemrég az rtl.hu is beszámolt

Múlt héten egy 12 éves kislány, Lola holttestét találták meg egy bőröndben Párizsban, nem messze otthonától. A gyerek arcát ragasztószalag borította, kezeit és lábait összekötözték, nyakán több vágást találtak. A francia BFMTV által idézett rendőrségi forrás szerint a gyerek holttestén az 1 és a 0 számokat is felfedezték, ezekről sokat nem lehet tudni, csak hogy azokat nem festették vagy vágták, hanem egy eszközzel helyezték el a gyerek földi maradványain.

A kislány pénteken nem érkezett haza az iskolából, szülei azonnal bejelentették eltűnését a rendőrségen. A nyomozók házuk pincéjében emberrablásra utaló nyomokat találtak, majd a térfigyelő kamerák felvételein egy nőre lettek figyelmesek, aki egy bőröndöt cipelt.

A DailyMail írta meg, hogy nyilvánosságra hozták a kislányról életében készült utolsó felvételt, amelyet egy biztonsági kamera készített. A lap szerint a szombati boncolás megállapította, hogy a gyerek fulladásos halált halt.

A biztonsági kamera nyilvánosságra hozott felvételén látszik, hogy a kislány fehér ruhában, egy iskolatáskának tűnő tárgyat cipelve besétál az épületbe egy nő mögött, akit a szemtanúk később a bőröndöt cipelve látták.

Szombaton kora reggel a rendőrség letartóztatta a gyilkosság fő gyanúsítottját, egy 24 éves algériai születésű nőt, akit a sajtóban Dahbia B. néven emlegetnek.

A nő azonosítható volt a lakóházban készült biztonsági felvételen. Az egyik szemtanú szerint a nő egy „szervkereskedő-ügyből” származó pénzért cserébe kért segítséget.

A rendőrség azonban nem hiszi, hogy ez az állítás komoly nyomra vezetne. A legvalószínűbb elméletük az, hogy Dahbia B., akinek nincs állandó lakhelye, pszichésen instabil, és tette „indokolatlan” volt.

Szintén őrizetben van egy 43 éves férfi, aki a feltételezések szerint autójával szállította Dahbia B.-t és a ládát. A rendőrség úgy véli, hogy miután a férfi körbejárta Párizs külvárosait, Dahbia B. visszatért a lakóházba, ahol a nővére is lakik.

Ott a két testvér állítólag hangosan összeveszett, majd Dahbia B. ismét távozott – ezúttal a láda nélkül. Az éjszakát egy Bois-Colombes nevű külvárosi lakásban töltötte. Dahbia B.-t várhatóan bírósági vizsgálat alá helyezik és őrizetbe veszik.

Lola iskolájában a gyerekek és a szülők hétfő reggel láthatóan kétségbe voltak esve. Az iskolát meglátogatta Pap Ndiaye oktatási miniszter és Anne Hidalgo párizsi polgármester, illetve egy pszichológuscsapat is érkezett az intézménybe. 

„A lányom egész hétvégén sírt, egy szemhunyásnyit sem aludt” – mondta egy kétgyermekes apa a Le Parisien című lapnak. „Most már senkiben sem bízhatunk a környékünkön. Nagyon aggódom a gyerekeimért”.

„Ma reggel követtem a fiamat az iskolába menet, néhány méterrel mögötte. Csak a biztonság kedvéért” – mondta egy másik helyi nő. 

Nyitókép: Google Street View

#Baleset-bűnügy#párizs#franciaország#gyilkosság#lola

Címlapról ajánljuk