Baleset-bűnügy

Vasúti tömegszerencsétlenség okozásával gyanúsítja a rendőrség az Ikladnál vonattal karambolozó teherautó-sofőrt

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. október 15. 15:38

A 41 éves vácegresi férfi egy forgalomból korábban kivont nyerges vontatót vezetett, ráadásul kiderült az is, hogy nem volt rá jogosítványa.

Tömegszerencsétlenséget okozó, vasúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény vétségével gyanúsítja a rendőrség azt a férfit, aki október 14-én, pénteken délelőtt, az általa vezetett tehergépkocsival motorvonatnak ütközött Ikladnál.

Mint arról az rtl.hu és az RTL Híradó is beszámolt, a balesetben a motorvonat kisiklott, a szerelvényen tartózkodók közül 19-en megsérültek, közülük öten súlyosan, hozzájuk mentőhelikopterek érkeztek. A karambol olyan vasúti átjáróban történt, ahol nincs se sorompó, se lámpa, csak András-kereszt, így a nehéz, háromtengelyes billencset húzó nyerges vontató jobbra kanyarodva összeütközött a Balassagyarmat felől érkező motorvonattal.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szombati közleménye szerint a sofőr, egy 41 éves vácegresi férfi vallomást tett. Ő egyébként nem sérült meg, és a helyszínen megfújt alkoholszonda szerint nem ivott vezetés előtt. Az adatok ellenőrzésekor azonban kiderült, hogy jogosítványa nem volt érvényes az általa vezetett, ráadásul a forgalomból korábban kivont járműszerelvényre. A közlekedésrendészet rendkívüli pályaalkalmassági vizsgálatot is kezdeményezett az ügyében.


Nyitókép: Mihádák Zoltán / MTI

#Baleset-bűnügy#baleset#Iklad#vonatbaleset#kamion

Címlapról ajánljuk