Baleset-bűnügy

Tragédia Miskolcon: ráomlott egy pince három munkásra, legalább ketten meghaltak

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. augusztus 31. 11:08

A leszakadt mennyezet három munkást temetett maga alá, ketten biztosan életüket vesztették.

Beomlott szerda reggel egy pince mennyezete Miskolctapolcán, közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság. A pincében felújítási munkák folytak, a helyiségben három fiatal férfi dolgozott. Az rtl.hu úgy tudja, hogy a baleset az Imreh Zsigmond utca egyik domboldali házában történt.

A leszakadt mennyezet mindhárom munkást maga alá temette, a rendőrség szerint az omlás után nem adtak életjelet. Leskó Diána, az Országos Mentőszolgálat regionális szóvivője azt mondta a Borsod Online-nak, hogy két férfi a balesetben biztosan elhunyt. 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai a területet lezárták. A mentési munkát az omlásveszély nehezíti. A Borsod Online úgy tudja, hogy jelenleg bányamérnököket várnak a helyszínre, mivel a leszakadt pincefödémet nem merik megmozdítani, így a harmadik munkás sorsa még bizonytalan.

A tűzoltóság két autóval és műszaki konténerrel vonult ki, de a helyszínen lévők egyelőre statikus szakemberre várnak, az ő véleménye alapján indulhat majd meg a műszaki mentés, mondta az rtl.hu-nak a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtósa.

Nagyon balesetveszélyes az épület, a holttesteket sem tudták még kihozni, ezért a rendőrség még nem tudott hozzákezdeni a helyszíneléshez, mondta Janasóczki Attila alezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az rtl.hu-nak.

A helyszínen van az RTL Híradójának miskolci stábja, ők azt tapasztalták, hogy a környéket lezárták, a rendőrök nem engednek fel senkit a domboldalra felfutó szűk utcákba, az ott lévő családi házak közelébe. Munkatársaink szerint nagyon keveset lehet tudni a tragédia körülményeiről, nagyjából mindenki arra vár, hogy a barlangászok, bányamentők szakvéleménye után megindulhasson a mentés, a holttestek kihozatala.


A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Nyitókép: tűzoltók tartanak a pinceomlás helyszínére – Fotó: Vajda János / MTI

#Baleset-bűnügy#miskolc#pinceomlás#mennyezet#leomlott#beszakadt

Címlapról ajánljuk