Baleset-bűnügy

Messziről látszik a bükki erdőtűz füstje

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. július 1. 20:33

A komlóstetői webkamera képén jól látni a látóhatárt beterítő füstfelhőt, a lángok már 100 hektáron tombolnak a Miskolc melletti fenyvesben.

Mintegy száz hektárnyi területen ég a fenyőerdő Miskolc külterületén, a Bükkben, Jávorkút közelében, közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője. Aljnövényzet és lombkorona is ég.

A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett a miskolci, a diósgyőri, a tiszaújvárosi, a kazincbarcikai és a szerencsi hivatásos, valamint a mezőcsáti önkéntes tűzoltók több oldalról támadva próbálják eloltani a lángokat. A helyszínre tartanak az ózdi és az encsi hivatásos tűzoltók is.

Az első hírek arról szóltak, hogy harmic hektáron ég a fenyves Lillafüred és Jávorkút között. Nem sokkal később Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt közölte, hogy egy óra alatt hetven hektárral nőtt a tűz kiterjedése.

A rendőrség az Ómassa felé vezető út közlekedését korlátozta, a menetrendszerinti buszokon, és az ott lakókon kívül mást nem engednek fel az erdőbe.

Az erdőtűz füstje jól látszik az Időkép egyik miskolci webkameráján. A nyugat felé, Lillafüred irányába fordított komlóstetői webkamera képén balról jobbra teríti be a látóhatárt a füstfelhő.

Mindeközben a katasztrófavédelem arra figyelmeztetett pénteken, hogy július 2-tól, azaz szombattól országos tűzgyújtási tilalom lép életbe.

Nyitókép: fotosun / Időkép 

#Baleset-bűnügy#erdőtűz#jávorkút#lillafüred#bükk#miskolc#időkép#webkamera

Címlapról ajánljuk