Baleset-bűnügy

Férjét megölő szeretőjére költötte a temetésre összekalapozott pénzt

rtl.hurtl.hu

2022. április 10. 21:09

Több mint hatvanezer dollárnyi adományt kapott férje meggyilkolása után egy dallasi nő, akiről később kiderült, hogy ő maga tervelte ki a bérgyilkosságot.

Beismerő vallomást tett, és bűnösnek is vallotta magát a bíróság előtt a 49 éves Jennifer Faith, akinek férjét kutyasétáltatás közben lőtte agyon egy maszkos férfi 2020 októberében, Dallasban. A történtekről a CBS News új dokumentumfilmje számol be részletesen.

Az American Airlines technológiai igazgatójának meggyilkolása nagy visszhangot váltott az Egyesült Államokban, főleg hogy Jennifer Faith a nagy nyilvánosság előtt, tévészerepléseket vállalva siratta házastársát és kérte, hogy a gyilkos adja fel magát. A nő szomszédja még internetes közösségi gyűjtést is indított a GoFundMe oldalon, azzal, hogy a befolyt adományokból fedezni tudják a temetés költségeit és támogatást szerezzen a gyászoló családnak.

A nyomozás azonban kiderítette, hogy ő maga tervelte ki férje, Jamie Faith meggyilkolását, és a bérgyilkossággal szeretőjét, Darrin Lopezt bízta meg. Faith és Lopez  több mint 14 000 hívást és sms-t váltottak a gyilkosság hónapjában. A gyilkossággal közvetlenül vádolt Darrin Lopez később ártatlannak vallotta magát.

Az adománygyűjtő számlán több mint 60 000 dollár gyűlt össze. A nyomozati anyagokból kiderült, hogy Jennifer Faith az összegyűlt adományból 58 000 dollárt fel is vett. A hatóságok szerint a férje temetéséről szóló 6500 dolláros számlát a nő kifizetetlenül hagyta, miközben Darrin Lopeznek egy nagy képernyős televíziót, repülőjegyeket vásárolt, valamint hozzáférést adott hitelkártyáihoz is. Jennifer Faith egy 629 000 dolláros életbiztosítást is megpróbált igényelni egy hónappal férje megöletése után.

Jennifer Faith volt barátai és szomszédai, akik hozzájárultak a GoFundMe kampányhoz, azt mondják, hogy elárulva érzik magukat. Egyébként a GoFundMe illetékesei, miután tudomást szereztek a csalásról, visszafizették a pénzt az adományozóknak.

A szövetségi ügyészek kezdetben az igazságszolgáltatás akadályozása miatt emeltek vádat a nő ellen, de végül bérgyilkosság vádjával állították bíróság elé, amiért akár halálbüntetés is kiszabható. Faith februárban bűnösnek vallotta magát, ezért az ügyészek csak életfogytiglani börtönbüntetést kértek rá.

Nyitókép: Jennifer Faith és férje Jamie Faith – Fotó: Amber Faith

#Baleset-bűnügy#egyesült államok#dallas#gyilkosság#internet#adakozás#bérgyilkosság

Címlapról ajánljuk