Baleset-bűnügy

Szakadékba zuhant egy busz Peruban, 21 halott

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. február 10. 17:43

A busz lecsúszott egy hegyi útról és az alatta tátongó 100 méteres szakadékba zuhant. Harminchárman megsérültek.

Súlyos buszkatasztrófa történt Peruban, szerdán, közölte az Andina állami hírügynökség. A baleset Peru északnyugati részén, Pataz tartomány La Libertad nevű hegyvidéki régiójában történt, helyi idő szerint nem sokkal délután háromnegyed három előtt, a Picaflor busztársaság egyik buszával.

A busz Tayabamba-Trujillo útvonalon, Togana és Alto Rangras települések között járt, amikor tisztázatlan körülmények között lecsúszott a hegyi útról és az alatta tátongó 100 méteres szakadékba zuhant. Az Ozono TV képei szerint a busz egy sáros, csúszós földúton haladt, ahonnan letérve valószínűleg többször is megpördült a tengelye körül, mire a hegyoldal alján megállt.


A baleset helyszínére négy mentőt riasztottak. Az első hírek szerint a buszon utazók közül legalább húsz ember meghalt, és több mint harmincan megsérültek. A perui Ozono Televisión tévécsatorna friss információi szerint a balesetben 21 utas vesztette életét, a sérültek száma 31.

Az Andok hegység körzetében fekvő latin-amerikai országokban gyakoriak a súlyos buszbalesetek, emlékeztet a hírrel kapcsolatban az MTI. Az utak gyakran nehezen járhatók, és a járművek műszaki állapota is hagy maga után kívánnivalót. Legutóbb tavaly augusztus végén több mint harminc ember életét követelte egy súlyos buszbaleset Peru központi részén.

#Baleset-bűnügy#Külföld#peru#buszbaleset#szakadékba zuhant#baleset

Címlapról ajánljuk