Baleset-bűnügy

Autós üldözés Csepelen: A törvény nevében felszólítom, álljon félre!

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. február 8. 13:35

Jogosítvány nélkül száguldozó autóst üldöztek Csepelen. A rendőrök még azelőtt megállították, hogy balesetet okozott volna. A kocsiban kábítószergyanús anyagokat is találtak.

Autós üldözés bontakozott ki Csepelen február 8-án reggel fél nyolc körül, derül ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság híréből. Egy autós a XXI. kerületi járőrök kocsiját meglátva gyorsítani kezdett, mire a rendőrök megkülönböztető jelzést kapcsoltak és a nyomába eredtek.

Az üldözők hangosbeszélőn többször is megállásra szólították fel a szürke Audit, de az megpróbálta őket lerázni. A rendőrök a Nap és Kossuth utcák kereszteződésétől perceken át követték szirénázva a menekülő autóst, míg végül az Ölyv utcában megállásra kényszerítették.


A több kilométeren át tartó üldözés végén kiderült, hogy a kocsit egy 25 éves férfi vezette, akinek korábban többször bevonták vezetői engedélyét, és most sem rendelkezett érvényes jogosítvánnyal. Az autóban a rendőrök kábítószergyanús agyagokat találtak, amiket szakértői vizsgálat alá vetnek.

A sofőrt és a mellette ülő férfit előállították a XXI. Kerületi Rendőrkapitányságra, előbbit engedély nélküli vezetés miatt őrizetbe is vették. A kábítószergyanús anyagok és a menekülés közben elkövetett jogsértések miatt külön eljárás indul.

Nyitókép: Budapesti Rendőr-főkapitányság/police.hu

#Baleset-bűnügy#Belföld#csepel#autós üldözés

Címlapról ajánljuk