Baleset-bűnügy

Saját autóját lőtte szitává egy autópályán dühöngő floridai férfi

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. január 31. 20:31

A 30 éves férfi a reggeli csúcsforgalomban összebalhézott egy másik autóssal, megvárta, hogy megelőzze, aztán a felhúzott ablakon és a szélvédőn keresztül 11 lövést adott le rá.

Egy tavaly júniusban, Miamiban történt elképesztő autópálya-incidensről készült felvételt tett közzé Twitteren Andy Slater floridai tévés-rádiós műsorvezető. A belső kameraállásból készül videón a 30 éves Eric Popper látható, amint konfliktusba keveredik egy másik autóssal.

A videón az látható és hallható, hogy a reggeli csúcsforgalom idején a sofőr bevág egy másik autós elé, mire az rádudál és elkezdi követni. Popper először egy büntetőfékezéssel reagál, majd a tükörben figyelni kezdi a rátapadó másik autót.

Eközben jobb kézzel kinyitja a középső konzol tárolóját, le-lepillantva beállítja az abban lévő széf számzárját és előveszi a pisztolyát. Előbb az ölébe, majd amikor a mögötte haladó autó nem balról, hanem jobbról kezdi előzni, akkor a mellette lévő ülésre teszi a fegyvert tartó kezét.

Amikor a nagyjából 100 km/órás sebességgel haladó Poppert megelőzi a másik sofőr, a férfi felemeli a pisztolyt és gondolkodás nélkül tüzet nyit. Tizenegy lövést ad le, ebből kettőt úgy, hogy le sem engedte előtte az anyósülés melletti ablakot, sőt amikor a másik autó kigyorsít, a szélvédőn keresztül folytatja a tüzelést.


Popper az őt később kihallgató rendőröknek azt mondta, azért kezdett el lőni a másik sofőrre, mert azt hitte, hogy az rálőtt. A másik sofőrnek azonban nem volt fegyvere, írja az abc7.com. Az NBC Miami úgy tudja, hogy a másik sofőr csak egy vizespalackot dobott Popper autójára.

Önvédelemből rántotta elő a fegyverét, és jogos volt, hogy elővette a fegyverét

– mondta Robert Gershman, Popper ügyvédje.

A lövöldözésben senki sem sérült meg. Popper az incidens után feladta magát a rendőrségen, és átadta az autójába szerelt kamera felvételét is. A felvételt a rendőrség fel is használta a férfi elleni nyomozás során. Bírósági tárgyalását áprilisra tűzték ki, akár 15 év börtönt is kaphat.

Nyitókép: Andy Slater/Twitter

#Baleset-bűnügy#Külföld#közúti őrjöngés#közúti veszélyeztetés#düh#florida#miami#lövöldözés#autós dühöngés

Címlapról ajánljuk