Baleset-bűnügy

Ismét lövöldözés volt a határ közelében

rtl.hurtl.hu

2022. január 17. 7:29

Embercsempész autóra lőtt egy katona szombaton Ruzsánál, miután megpróbálta elgázolni. Az autó felborult, és több határsértőt elfogtak. 

Egy embercsempész megpróbálta elgázolni az autóját megállítani akaró katonákat szombat hajnalban, Ruzsa térségében – írta a hétfői Magyar Nemzet. A lap információi szerint a katonák a rendőrök kérésére akarták feltartóztatni a járművet, de a sofőr feléjük kormányozta az autót.

A katona félreugrott, majd több lövést adott le az autó kerekeire, amely ezután felborult – írta a lap. A katonák és rendőrök a helyszínen több határsértőt elfogtak, de a lap pontos számot nem közölt.

Idén ez már a második hasonló eset volt – emlékeztetett a lap. Január 6-án a harkai határátkelőnél egy harminc embert szállító furgont akartak megállítani rendőrök, de a nagy sebességgel haladó autó sofőrje feléjük kormányozta a járművet. A furgonra több lövést adtak le.

Akkor a furgonnak sikerült átjutnia Ausztriába, de ott pár száz méter megtétele után működésképtelenné vált. Az autót vezető egyiptomi férfit és harminc utasát az osztrák rendőrök fogták el – írta a lap.

Nyitókép: Rendőr járőrőzik az ideiglenes biztonsági határzárnál a magyar-szerb határon, Ásotthalomnál 2021. szeptember 1-jén. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Kabinetiroda/Vadnai Szabolcs

#Baleset-bűnügy#Belföld#határ#migránsok#hátársértők#embercsempész#autó#gázolás#rendőr#katona#lövés

Címlapról ajánljuk