Baleset-bűnügy

Törött lábbal, ittasan, jogosítvány nélkül vezetett a gutorföldi férfi

rtl.hurtl.hu

2021. december 27. 10:34

Egy másik ittas vezető pedig apja adatait adta meg, hogy megússza a büntetést, ő négy és fél évet is kaphat.

Vádat emeltek egy 25 éves férfi ellen, aki 45 éves édesapja adatait próbálta a sajátjaként megadni, amikor megállították és ittas vezetés miatt előállították a rendőrök.

Az ügyészség közlése szerint az eset Győrben történt egy áprilisi éjszakán. Amikor az autót vezető férfit igazoltatták a rendőrök, arra hivatkozott, hogy nincsenek nála az iratai. Mivel ittasnak tűnt, előállították légalkoholos vizsgálatra, amiről az apja adataival készült el a jegyzőkönyv, ezt a fiú a nevében alá is írta. 

Nyomozás közben azonban kiderült a valós személyazonossága, így az ittas vezetés mellett hamis vád és közokirat-hamisítás miatt is vádat emeltek ellene. Négy és fél év szabadságvesztésre is ítélhetik.

Ugyancsak ittas vezetéssel kapcsolatos ügyben zárták le a nyomozást a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság munkatársai. Júniusban Gutorföldén a körzeti megbízottak arra figyeltek fel, hogy egy söröző parkolójából elinduló jármű szaggatottan halad. Az autó 46 éves sofőrjénél az alkoholteszter pozitív értéket jelzett, de egyébként is alkalmatlan volt a járművezetésre: egyrészt nem volt jogosítványa, másrészt a jobb lába térdig be volt gipszelve. Ittas járművezetés gyanújával hallgatták ki a rendőrök, az iratokat átadták az illetékes ügyészségnek. Az autóban ült annak tulajdonosa, egy 55 éves helyi nő is, őt is kihallgatták – járművezetés tiltott átengedése vétség megalapozott gyanújával.

Nyitókép: Autóvezetők ellenőrzése Balassagyarmaton 2017. január 24-én – Fotó: MTI / Komka Péter

#Baleset-bűnügy#győr#gutorfölde#ittas vezetés#közokirat-hamisítás#hamis vád

Címlapról ajánljuk