A Konyhafőnök

Andrea Bea utált alapanyagaiból készült főétele

rtl.hurtl.hu

2018. április 25. 20:55

A második feladatban a versenyzőknek egy szerencsekeréken kellett kipörgetniük, hogy melyik zsűritag utált elemeiből főzzenek. Végül mindenki Beát pörgette magának. Kíváncsi vagy, mit szólt Bea az elkészült ételekhez?


Muszaka tüdős, szíves raguval, édeskömény salátával

 

Muszaka:

Vékony karikára szeletelt burgonyát forró olajban kisütjük, és tányérra szedjük. A cukkinit és padlizsánt sós, borsos, fokhagymás vízben megfőzzük. Besamellt készítünk, amihez a végén óvatosan tojássárgát keverünk, sózzuk, borsozzuk.

Formázó gyűrűt teszünk egy tepsire, alulra halmozzuk koszorú formában a burgonyát, erre a leszűrt zöldségeket teszünk, amiket jól lenyomkodunk, majd a tetejére öntjük a besamellt, amire apró vajdarabkákat szórunk. Sütőben, 180 fokon aranybarnára sütjük.


Édeskömény saláta:

Az édesköményt vékony szeletekre vágjuk és jeges vízbe helyezzük, közben elkészítjük a saláta dresszinget, olaj, fehérborecet, máz, snidling, apró salottahagyma hozzáadásával. Jól kikeverjük és beleforgatjuk az édesköményt.


A szívet apró szeletekre vágjuk, a tüdőt babérleveles, narancsleves sós vízben megfőzzük, lehűtjük és szeleteljük. Az egészet egy gyömbéres, chilis páclébe tesszük. Forró serpenyőbe dobjuk a húsokat gyömbér nélkul, lepirítjuk, majd felöntjük a hagymából, narancsléből, oregánó, só, bors hozzáadásával készült alaplével és forrón tálaljuk.

#A Konyhafőnök#recept#wasser andrea

Címlapról ajánljuk